Versió per a imprimir

La Diputació preguntarà al Consell Jurídic Consultiu per a desbloquejar la gestió d'Egevasa

  • El president, Toni Gaspar, es reuneix després del ple amb els treballadors i assumeix la responsabilitat de garantir la continuïtat de les ocupacions. Demana paciència després de consensuar la consulta al CJC
Imagen
30/11/2018

La Diputació de València treballa en un decret mitjançant el qual es preguntarà al Consell Jurídic Consultiu (CJC) per les qüestions tècniques sobre el concurs públic per a la gestió del cicle de l'aigua, així com la millor opció per al futur de l'empresa mixta Egevasa, que en l'actualitat té un 49% de capital privat a través de l'empresa Aigües de València i un 51% de titularitat pública sota la responsabilitat de la corporació provincial.

 

Arran de la presentació aquest divendres d'una moció en el ple per part del grup popular sobre Egevasa, el president ha retrocedit fins a l'origen de l'empresa per a explicar la seua evolució des de 1998 i proposar la consulta al CJC com una opció de consens entre la pràctica totalitat dels grups polítics representats en la Diputació, els tècnics de la corporació i els responsables de l’EPSAR, l'entitat de sanejament d'aigües residuals del Consell, que qüestiona el conveni signat fa dues dècades entre els ens autonòmic i provincial.

 

Gaspar ha assumit la seua responsabilitat en la Diputació i Egevasa i ha defensat la consulta tècnica com “la millor opció per a resoldre el futur de l'empresa des del diàleg i el consens, amb la legislació a la mà”, al mateix temps que s'ha dirigit als representants dels treballadors d’Egevasa per a demanar-los paciència i confiança en la gestió de l'actual equip de govern provincial, que “abans de res té clar que el primer són les persones i garantir la continuïtat dels llocs de treball, com vam fer en Divalterra”.

 

Després de reunir-se aquest dijous amb els responsables d’Egevasa, tècnics de la corporació i representants de l’EPSAR, Gaspar ha rebut als treballadors en el seu despatx després del ple d'aquest divendres, on els ha demanat “confiança en aquest president que comprén el nerviosisme, però farà tot el possible per a defensar els interessos d'una plantilla que és part de la Diputació i per tant la meua responsabilitat”. El president ha recordat als representants dels treballadors d’Egevasa el cas recent dels seus companys de Divalterra i ha insistit que tinguen paciència i confien en la seua gestió perquè està en joc la seua honorabilitat.

 

Reconstrucció cronològica

 

La moció sobre el futur d’Egevasa ha centrat la sessió plenària de novembre en la Diputació. El president, que aposta “pel silenci mentre hi haja tant soroll i no escoltem als que millor coneixen l'assumpte, que són els que han de pronunciar-se”, ha reconstruït cronològicament la privatització en 1998 de part de l'empresa abans de demanar a les diputades i diputats que recapacitaren sobre la idoneïtat de votar una moció sense els informes jurídics oportuns.

 

Gaspar ha assegurat que “el problema de la gestió de les depuradores ve des de fa temps, des del moment en què la Diputació va seleccionar al soci privat per a vendre el 49% d’Egevasa”. En aquell concurs públic dels anys 90, Vaimosa va comprar aqueix 49% de l'empresa pública, i després de molts informes a favor i en contra al llarg d'aquests anys, Toni Gaspar es va reunir aquest dijous amb totes les parts implicades per a “llançar llum al conflicte de les depuradores des del diàleg i per damunt de tuits o declaracions altisonants”.

 

El que hui està en dubte és si aquell concurs habilita qualsevol licitació i quins treballs pot encarregar la Diputació a Egevasa, i per això s'opta per la via de consultar al CJC a través d'una pregunta concreta que puga resoldre aqueix dubte. “A partir d'aqueix moment, amb una seguretat jurídica, aquest president anirà on siga necessari per a defensar als treballadors i l'empresa, que és de la Diputació”, ha conclòs Gaspar.  

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet