Versió per a imprimir

La Diputació presenta a associacions de Massarrojos l’alternativa a la carretera que evitarà el col·lapse en el casc urbà

  • La solució proposada pel diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i consensuada amb els Ajuntaments de València, Moncada, Rocafort i Godella, evitarà el pas de 9.000 vehicles diaris
  • La institució ja ha començat a treballar en els projectes amb l'objectiu que tota l'actuació, que desviarà el trànsit fins a la CV-310 pel Camí del Palmar-Camarena, estiga conclosa en 2019
Imagen
14/06/2017

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha presentat aquest dimecres a les associacions veïnals de Massarrojos la solució proposada per la Diputació de València per a donar resposta al problema del trànsit en la CV-308, carretera que travessa Massarrojos des de Rocafort, unint Godella amb Moncada, i que suporta diàriament una mitjana de 9.000 vehicles en ambdues direccions. Aquesta alta densitat de trànsit que, en una travessia urbana com la de Massarrojos que compta a més amb unes voreres molt estretes, representa una alta perillositat per a la circulació dels vianants, que porten 20 anys exigint una solució.

 

Tal com els ha traslladat Seguí, la intervenció que des de l'àrea de Carreteres es planteja passa per adequar el camí Palmar-Camarena a manera de variant, per a generar una connexió directa des del municipi de Moncada fins a la CV-310, la qual cosa evitaria als veïns d'aquesta localitat haver de travessar el casc urbà de Massarrojos. “La connexió entre aquest camí i Massarrojos es faria per la via de servei que discorre en paral·lel al barranc del Palmar, amb una longitud d'aproximadament 1 quilòmetre, que, unit al camí de Camarena, generarà una via de 5 quilòmetres, que entroncarà amb la CV-310 mitjançant una altra rotonda”, ha explicat.

 

Si bé el projecte està més o menys definit, mancant la seua redacció per part dels tècnics, Pablo Seguí ha assegurat als representants de la SOS Massarrojos, Massarrojos Sense Trànsit i l'Associació de Veïns Juan XXIII, presents en la trobada, que està “disposat a escoltar totes aquelles aportacions que per part de les associacions ens pugueu traslladar amb l'objectiu de millorar l'actuació, sempre des del punt de vista de cercar eixa solució global que millore la situació per a tots sense perjudicar a cap municipi”, en referència a les altres localitats per les quals també discorre la CV-308.

 

En la reunió amb les associacions han participat també l'alcalde de Massarrojos, Carles Verdeguer, el regidor d'Urbanisme de València, Vicent Sarrià, i els primers edils de Moncada, Amparo Orts, i Rocafort, Víctor Jiménez, així com el director general territorial de la Generalitat, Paco Molina. Tots ells han mostrat la seua total conformitat amb la solució proposada per la Diputació de València, així com la seua disposició a facilitar tots aquells tràmits i gestions que ajuden a agilitar la seua execució.

 

 

Horitzó 2019

 

La Diputació de València ha encarregat ja la redacció del projecte, que serà el que determine el cost l'actuació que, el titular de Carreteres calcula que podria oscil·lar entre 1 i 2 milions d'euros, quantitat que serà assumida per la institució provincial. Una vegada redactat i aprovat el projecte, que haurà de ser sotmès prèviament a informació pública, els ajuntaments de València i Moncada hauran d'adquirir els terrenys per a poder ampliar la plataforma del camí en aquells punts en els quals siga necessari a fi de generar una via de circulació segura.

 

Fins que no concloga tot aquest procés, no podran licitar-se les obres i començar l'actuació, no obstant açò, Seguí ha assegurat que el seu departament treballa amb la vista posada en l'horitzó de 2019. Per al diputat de Carreteres, “la total implicació mostrada fins al moment pels ajuntaments i per la pròpia Generalitat, fa factible que puguem complir amb eixa data”.

 

La Diputació de València adequarà el traçat del Camí de Camarena per a suavitzar aquelles corbes més pronunciades i perquè, al llarg de tota la seua extensió, compte amb dos carrils de circulació, un per sentit. Per a facilitar els accessos des de les vies secundàries, es construiran 4 rotondes al llarg del traçat.

 

Mentre es desenvolupa i executa el projecte, la Diputació de València vol dur a terme l'ampliació de les voreres en la travessia de Massarrojos, per a dotar de la suficient seguretat a la circulació dels vianants per aquest tram. Segons ha explicat Seguí, l'actuació depèn únicament de l'informe favorable del servei de Mobilitat de l'Ajuntament de València.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet