Versió per a imprimir

La Diputació presenta el Cercador de Finançament Europeu per a entitats locals, PIMES i emprenedors

  • La seua implantació permetrà als municipis accedir de manera ràpida i senzilla a les convocatòries europees, segons ha traslladat el diputat Bartolomé Nofuentes a un centenar d'alcaldes, regidors i tècnics
Imagen
21/01/2017

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha presentat en el MUVIM el Cercador de Finançament Europeu de la Diputació de València, una nova eina tecnològica que permetrà a tots els municipis de la província, així com a pimes i emprenedors, estar informats i accedir de manera fàcil a fons europeus.

 

“Aquesta nova eina és el resultat del compromís que tenim des de la Diputació per a recolzar a les institucions locals de la província en matèria d'assumptes europeus, no solament per a obtenir fons en aquest moment de restriccions pressupostàries, sinó també per a funcionar com a catalitzador de la innovació, la qualitat administrativa i la generació d'ocupació”, ha explicat el diputat.

 

Aquesta nova aplicació, que s'emmarca dins del Pla Estratègic de la Delegació de Projectes Europeus liderada per Nofuentes, pretén superar les dificultats d'altres cercadors i pàgines oficials europees, adaptant-se a les capacitats tècniques i humanes de cada entitat. Per a açò, el cercador presentarà informació sobre totes les subvencions europees existents traduïda en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

 

A més, permetrà a les administracions locals i a la resta d'usuaris filtrar la cerca, indicant en quins àmbits estan interessats, configurant així un llistat personalitzat. “Es tracta d'acostar totes les convocatòries europees per a sol·licitar fons, tant a projectes públics com a privats, però permetent a cada institució planificar el treball i adequar la càrrega a les seues estructures i recursos disponibles”, ha indicat el diputat de Projectes Europeus.

 

Altres dels avantatges amb les quals compta l'aplicació són el sistema mail d'alertes i informació, un arxiu de cerques, així com accés centralitzat a totes les plataformes de cerques de socis per a consorcis. El cercador també incorpora informació sobre la Unió Europea i les diferents polítiques i fons que les institucions europees posen a la disposició de les entitats locals i la societat europea.

 

En l'acte, que ha comptat amb l'assistència d'un centenar de representants dels municipis, entre alcaldes, regidors i tècnics, també s'ha donat a conéixer la recentment actualitzada web de la nova Delegació de Projectes Europeus i s'ha facilitat a tots els assistents una “Guia fàcil” per a implantar oficines de projectes europeus en els municipis.

 

Aquesta guia és la primera d'una sèrie de publicacions divulgatives que, sota el nom EURODIVAL, es posarà a la disposició de les entitats locals per a facilitar el seu treball en la captació i gestió de fons europeus. En aquest sentit, el Pla Estratègic de la Delegació de Projectes Europeus ha sigut guardonat pel Ministeri d'Administració Publica com a exemple d'excel·lència i innovació en l'administració local.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet