Versió per a imprimir

La Diputació presenta el projecte europeu dotat amb 5.096.000 euros per a reduir costos sanitaris

  • El diputat, Bartolomé Nofuentes, va exposar l'èxit obtingut en l'àrea sanitària 23 del projecte Inclusivament Introduction of Integrated Care (INCA)
  • La coordinació dels treballadors socials, urgències i hospitals respecte els pacients crònics redueixen un 28% el cost que suposen aquests pacients i milloren la qualitat assistencial dels mateixos
  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, va anunciar ahir que va a estudiar la possibilitat de portar el projecte INCA a l'àrea d'influència d'un altre hospital valencià per a ampliar el servei a més població
Imagen
12/02/2016

 


El diputat de Projectes Europeus, Central de Serveis Innovadors i Contractació, Bartolomé Nofuentes ha presentat l'èxit de la col·laboració soci-sanitària que s'ha dut a terme en l'àrea 23, en la comarca de L'Horta, mitjançant el projecte europeu INCA, dotat amb 5.096.000 euros.


 


A l'acte, celebrat ahir vesprada en la Diputació de València, van assistir el sotssecretari de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ricardo Campos, l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, el director d'Atenció Primària de l'Hospital de Manises, Carlos Rodríguez, i el CEO d'Idi Eikon, Miguel Alborg, així com alcaldes i regidors de L'Horta i la Foia de Bunyol, tots vinculats a l'experiència pilot que s'ha dut a terme.


 


La coordinació dels treballadors socials, els serveis d'urgències i l'Hospital de Manises en el seu treball amb pacients crònics ha donat com resultat la reducció de fins a un 28% del cost que suposa l'assistència a aquests pacients, alhora que milloren la seua qualitat de vida.


 


Els pacients crònics disposen d'un dispositiu de nova tecnologia creat per una empresa d'innovació valenciana, que arreplega l'historial mèdic dels malalts i els avisos que es generen.


 


Mitjançant la col·laboració soci-sanitària la millorança en l'atenció i cost d'aquests pacients s'optimitza i beneficia al pacient i a l'Administració, per la qual cosa els alcaldes valoren la importància d'implantar aquest sistema en més municipis.


 


De la mateixa manera, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, va anunciar ahir mateix que va a estudiar la possibilitat de portar el projecte INCA a l'àrea d'influència d'un altre hospital valencià per a anar ampliant el servei a més població.


 


De manera immediata, la Diputació de València, va a extrapolar aquesta experiència pilot a la resta de municipis de l'àrea sanitària en la qual s'ha testat aquest servei, per a posteriorment en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social seguir ampliant-ho.


 


Des de la delegació de Bartolomé Nofuentes s'està treballant en diversos projectes europeus que possibiliten la concessió de fons per a dur a terme projectes innovadors que beneficien a l'Administració i als ciutadans.


 


Barolomé Nofuentes ha destacat que “la qualitat de vida que s'ofereix als pacients crònics amb aquest servei assistencial, fruit de la col·laboració entre professionals assistencials i sanitaris té un valor incalculable perquè s'evita que estiguen recorrent contínuament a diferents metges, la qual cosa comporta per a ells un major descontrol en la seua cura, i suposa també major cost per al sistema sanitari”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet