Versió per a imprimir

La Diputació presenta el torneig de la Igualtat amb les millors jugadores i jugadors de pilota del món

  • El ‘Elit World One Wall’ reunirà el pròxim cap de setmana a Tavernes Blanques als referents d'este esport universal, representants de 6 països que competiran en la modalitat ‘one wall’
  • La competició, organitzada per la Confederació Internacional de Pilota a mà, atorga els mateixos premis a homes i dones
Imagen
22/10/2019

Uns ho coneixen com ‘rebotet’ i uns altres com ‘one wall’. “Cadascun pot cridar-ho com vulga, però la veritat és que este esport es juga en els cinc continents i és universal”, assegura Alberto Soldado, president de la Confederació Internacional de Pilota a Mà (CIJB). Presentat queda l'organitzador del ‘Elit World One Wall’, el torneig de la Igualtat que reunirà el pròxim cap de setmana a Tavernes Blanques a les millores jugadores i els millors jugadors de pilota del món.

 

I no és una igualtat fictícia, com s'ha encarregat d'explicar el president de la Diputació, Toni Gaspar, que ha destacat que les dones rebran els mateixos premis que els homes. Per a Gaspar, que ha posat en valor el treball del diputat Andrés Campos al capdavant de l'àrea de Joventut i Esports, “la pilota és molt més que una disciplina esportiva, ja que és cultura i també una forma de comportament que alguns podrien copiar”.

 

La idea és la següent: els 8 millors jugadors i les 8 millors jugadores del món competeixen entre si durant un cap de setmana de ‘one wall’, amb l'objectiu de difondre el lema de la Federació Internacional d'unir en la diversitat. En categoria masculina, el valencià Sacha i el mexicà Maldonado seran els caps de sèrie, en un quadre que completen  els argentins Leandro i Adrián Astorga, l'holandés Kees, l'italià Paolo, el belga Loic Clement i el basc Lur Ziarrusta.

 

En dones, la valenciana Mar Giménez encapçalarà el grup que completen l'holandesa Harmke, la mexicana Paola Reyes i la belga Sarah Clement. En l'altra part del quadre, la referència serà la pilotari basca Patri Espinar, campiona del món a Colòmbia, que competirà amb la italiana Alessandra, l'holandesa Marrit i la també espanyola Victoria.

 

En paraules de Mar Giménez, última campiona d'Europa individual de ‘One Wall’, “esta és una iniciativa perfecta per a continuar progressant com a jugadores”. La valenciana agraeix igualment el suport institucional a l'esdeveniment i la seua concepció “des d’una igualtat real que es reflecteix en premis idèntics per a homes i dones”.

 

Finalment, el president de la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, José Daniel Sanjuan, ha destacat el poder vertebrador d'un joc que “no solament uneix als valencians sinó també a esportistes d'altres països que practiquen diferents modalitats i que acaben coincidint en esta del one wall”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet