Versió per a imprimir

La Diputació presenta a l’Smart City Expo World Congress el projecte de destinacions turístiques intel·ligents

  • La diputada de Informàtica i Tecnologia, Mentxu Balaguer, participa a l'Smart City Expo World Congress de Barcelona exposant el projecte de destinacions turístiques intel·ligents de la Diputació de València i Red.es
Imagen
25/11/2019

La diputada de Informàtica i Tecnologia, Mentxu Balaguer, ha participat a l'Smart City Expo World Congress de Barcelona exposant el projecte de destinacions turístiques intel·ligents de la Diputació de València i Red.es, entitat pública empresarial del Ministeri d'Economia i Empresa, depenent de la Secretaria d'Estat per a l'avanç digital.

 

La institució provincial optà en el seu dia per presentar-se a la convocatòria de Red.es per aprofundir en l'estratègia global de ciutats intel·ligents que desplega pels pobles de la província, com per exemple amb la recent publicació de les subvencions d'smart cities. Un projecte que compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme i Divalterra, valorat en 5'7 milions d'euros, dels quals Red.es aporta el 60% i la Diputació el 40% del finançament.

 

Amb aquest projecte de destinacions turístiques intel·ligents es pretén conéixer i consolidar tota la informació turisme i mobilitat en un únic repositori, ja que en l'actualitat les diferents informacions locals, provincials i autonòmiques estan poc coordinades i no permeten una interoperabilitat real entre elles. Per això, cal posar tota la informació a disposició de la ciutadania mitjançant un portal de dades obertes, una APP provincial, així com la seua visualització en panells informatius. A més, cal millorar la xarxa d'informació a turistes i ciutadans, mitjançant la instal·lació d'estacions d'informació provinents de fonts d'informació que prèviament s'han integrat i consolidat en la plataforma Smart de la Diputació. A més a més aquestes estacions d'informació comptaran amb accés wifi debades que permetrà una descàrrega ràpida de l'APP provincial.

 

"Volem promoure l'accés transparent i universal a totes les dades publiques dels serveis per part dels ciutadans, visitants, professionals, empreses... afavorint amb aquestes actuacions el creixement de la indústria vinculada al turisme i l'emprenedoria, i també fomentar la interoperabilitat amb distintes administracions i agents" ha explicat la diputada Mentxu Balaguer.

 

La Diputació col·labora des de fa temps amb altres institucions en la seua estratègia de plataforma Smart amb aquesta proposta l'objectiu es potencia més encara amb el seu esperit de replicabilitat, de compartir experiències, solucions i analítica tan dins com fóra del mateix territori.

 

Alhora, la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, també ha mantingut diferents reunions amb institucions públiques com ara la Diputació de Barcelona, concretament amb el diputat de l'àrea tecnològica Josep Arimany, per conéixer i compartir les experiències de totes dues administracions en l'impuls de ciutats intel·ligents en els respectius territoris. Així com amb empreses privades proveïdores de serveis de la Diputació de València per conéixer les novetats del sector i la seua viabilitat per implementar polítiques públiques de millora i optimització dels serveis que es presenten a la ciutadania des dels consistoris.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet