Versió per a imprimir

La Diputació prevé incendis mitjançant cremes controlades en els municipis

  • En aquesta pràctica, dirigida per bombers del Consorci Provincial de València, participen també bombers forestals de la Generalitat i les brigades forestals de Divalterra
Imagen
25/03/2019

Amb l'objectiu de previndre incendis forestals, la Diputació de València col·labora amb els ajuntaments i l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències duent a terme cremes controlades en zones amb especial perill. Aquestes zones es determinen per la càrrega de combustible acumulada, per la proximitat de nuclis urbans o altres factors de risc.

 

L'operatiu per a aquesta pràctica, que es duu a terme a petició dels propis consistoris, està liderat pel Consorci Provincial de Bombers, i participen també Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana amb el suport de les brigades forestals de Divalterra.

 

Aquestes cremes consisteixen a aplicar foc tècnic de forma controlada, vigilant les variables que influeixen en la seua propagació, com la humitat, el vent, la temperatura o les característiques del terreny on es duen a terme.

 

D'aquesta manera, es gestiona la vegetació existent per a reduir la seua acumulació i evitar que en èpoques d'alt risc d'incendis forestals o rurals supose un major perill, tant per a zones habitades com de continuïtat cap a masses forestals.

 

Brigades de Divalterra

 

El paper de les Brigades Forestals de Divalterra, pertanyents a la Diputació, consisteix principalment en la preparació de les zones de crema, el suport en la distribució de les esteses de mànega i la rematada de la crema.

 

Així mateix, els brigadistes de la Diputació, al costat del coordinador de la zona en la qual es duu a terme la pràctica, s'encarreguen del control del perímetre de la superfície cremada, de manera similar al treball que duen a terme en les intervencions en incendis forestals.

 

En aquest sentit, les cremes controlades serveixen també per a millorar la coordinació entre els diferents organismes competents en extinció d'incendis, ja que l'organització és similar a la desenvolupada durant les operacions d'extinció d'incendis forestals o de vegetació.

 

Així mateix, quan les característiques de les cremes ho requereixen, les brigades forestals de la Diputació de València romanen en la zona en les hores posteriors a la pràctica, amb l'objectiu d'evitar reproduccions.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet