Versió per a imprimir

La Diputació promociona a Brussel·les els vins DO Utiel-Requena i els seus embotits

  • L'acció s'emmarca en la intenció de l'àrea de Projectes Europeus de la institució provincial d'internacionalitzar els senyals d'identitat dels municipis valencians
Imagen
17/06/2017

Portar més enllà de les fronteres nacionals els senyals d'identitat i la cultura dels municipis valencians, especialment d'aquells més xicotets. És una de les línies d'actuació de l'àrea de Projectes Europeus que dirigeix el diputat Bartolomé Nofuentes. Amb aquesta idea s'han presentat en la seu de l'Instituto Cervantes de Brussel·les vins DO Utiel-Requena i embotits de Requena.

 

“Es tracta de productes de molta qualitat amb un llarg recorregut en el nostre país. El que intentem és donar-los visibilitat per a la seua internacionalització i equiparació a altres marques, com els Riojas o Burdeos”, ha assenyalat el diputat Bartolomé Nofuentes. Els vins DO Utiel-Requena se singularitzen per la seua especialització en negres, ja que més del 94% dels vinyers pertanyen a aquestes varietats.

 

Les més característiques són la Bobal i Tempranillo, encara que existeixen altres com la Garnacha Negra, Mertlot, Syrah, Pinot Noir o Cabernet Sauvignon. A més, també es produeixen vins blancs, com la Macabea o la Tardana, autòctona d'Utiel-Requena. De la mateixa manera, en la cita també s'han presentat embotits de Requena, productes reconeguts per la seua qualitat i tradició.

 

Aquesta acció s'uneix a la presentació també en l'Instituto Cervantes del treball realitzat per l'Ajuntament d'Olocau en la promoció de la cultura dels ibers i del Puntal dels Llops, un acte recolzat per l'àrea de Projectes Europeus de la institució provincial per a posar en valor el patrimoni dels municipis de la província, en aquest cas de la localitat de Camp de Túria.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet