Versió per a imprimir

La Diputació promou la cultura de la mediació entre jutges dels partits judicials valencians

  • El Col·legi d'Advocats de València ha iniciat una sèrie de xarrades dirigides als magistrats per a conscienciar sobre els avantatges de l'arbitratge, amb el suport de la Corporació provincial
Imagen
30/06/2017

Mostrar els avantatges d'un procediment en el qual les parts en conflicte intenten aconseguir un acord amb l'ajuda d'un professional de la mediació. Es tracta d'una modalitat complementària al sistema judicial que en altres països europeus té un important arrelament, però que a Espanya està començant a caminar. No obstant açò, ofereix alguns avantatges, com la seua rapidesa o la reducció de les despeses.

 

És per açò que el Col·legi d'Advocats de València ha iniciat amb el suport de la Diputació una sèrie de xarrades dirigides als jutges dels partits judicials de la província per a mostrar els avantatges de la mediació, així com formes de derivació de determinats casos a aquest servei. Les ponències han començat en els jutjats de Massamagrell però està previst que s'estenguen a altres àrees del territori valencià.

 

“És una prestació més per a la ciutadania, una eina especialment destinada a les persones amb menors recursos econòmics”, ha assenyalat la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia. El Col·legi d'Advocats de València és, juntament amb els de Alzira i Sueca, un dels tres amb els quals la Corporació provincial manté un conveni per a la prestació de serveis en matèria de mediació.

 

Està en funcionament des de 2013 i permet rebre suport en temes hipotecaris i discrepàncies en l'àmbit familiar, assessorament jurídic i intermediació sobre préstecs i arrendaments, així com en clàusules sòl. Advocats dels col·legis formats en aquests àmbits ofereixen els seus coneixements jurídics, les seues habilitats mediadores i de negociació per a facilitar solucions útils i viables que ajuden a la ciutadania a superar de forma positiva aquestes problemàtiques.

 

Per a supervisar el treball realitzat mitjançant aquest conveni, la diputada Conxa Garcia ha visitat el Col·legi d'Advocats d'Alzira, on ha mantingut un encontre amb el seu degà, Antonio Llacer, qui ha agraït el suport de la Corporació provincial, ja que “sense l'ajuda de la Diputació aquesta assistència no seria possible, sempre ha sigut la institució millor coneixedora de la realitat dels municipis”, ha assenyalat.

 

El Col·legi d'Advocats d'Alzira va realitzar un total de 253 assistències en 2016, que unides a les dutes a terme a València i Sueca van completar un total de 2.366. “És un servei que cada vegada va a més. La situació dels veïns d'aquestes localitats presenten problemes als quals hem de donar-los cobertura”, ha assegurat la diputada Conxa Garcia. A l'assistència en mediació s'uneixen consultes relacionades amb les clàusules sòl i amb la sol·licitud de constitució de despeses d'hipoteca.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet