Versió per a imprimir

La Diputació prorroga ‘Memòria de la Modernitat’ a Requena després de rebre més de 4.000 visites

  • L'exposició, amb obres d'artistes com Sorolla, Pinazo i Equip Crònica, romandrà fins al 28 de setembre en el Museu d'Art Contemporani Florencio de la Fuente
  • Milers de persones de la comarca i visitants d'altres punts han gaudit d'aquesta mostra itinerant, que recorrerà en els pròxims dos anys Alzira, Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent
Imagen
30/08/2017

El tresor patrimonial de la Diputació de València ha despertat un gran interès entre els habitants de la comarca Requena-Utiel, la primera destinació de ‘Memòria de la Modernitat’. Fruit de les més de 4.000 visites que acumula l'exposició, la Corporació provincial ha decidit prorrogar fins al 28 de setembre a Requena aquesta mostra itinerant, en la línia de l'expressat per Jorge Rodríguez que aquestes obres “estiguen el major temps possible a l'abast dels valencians en lloc de dormir en magatzems i despatxos”.

 

‘Memòria de la Modernitat’ naix del llegat de més de 2.000 obres dels fons de la Corporació provincial, amb artistes de la talla de Sorolla, Pinazo, Benlliure, Carmen Calvo, Miquel Navarro i Equip Crònica, entre uns altres. En total, una selecció de 125 obres que recorren part de la història de l'art valencià, des del gòtic i el barroc, fins als segles XIX i XX, en una mostra comisariada per diferents experts de la Universitat de València.

 

Davant l'impacte mediàtic i el nombre de visitants en el Museu d'Art Contemporani Florencio de la Fuente, que supera ja els 4.000, s'ha decidit “allargar al màxim l'exposició perquè ningú es quede sense veure-la”, segons confirmen des de Patrimoni. Per la seua banda, el president de la institució provincial ha celebrat la quantitat de visites que, en una comarca amb 30.000 habitants, “demostra la viabilitat del projecte i que la difusió del patrimoni era necessària”.

 

Activitats paral·leles

 

La Diputació ha engegat activitats paral·leles perquè els veïns de la comarca gaudiren de ‘Memòria de la Modernitat’ i ‘Coneix la Diputació’, exposicions que recorreran de forma itinerant diferents capitals de comarca valencianes.

 

Per a açò, s'han organitzat rutes d'autobusos i tallers infantils que tenen com a objectiu acostar el patrimoni artístic, així com la pròpia institució a la ciutadania. Sota el títol ‘Com es mou l'art?’, els xiquets i xiquetes coneixen, a través de jocs i dinàmiques participatives, els detalls de les diferents peces de la mostra, aprenent la història que amaguen pintures com ‘Crist crucificat’ de Ribalta, o ‘Escola de París’ d'Equip Crònica.

 

La primera itinerància de l'exposició ha resultat plenament satisfactòria per als responsables provincials, que destaquen la bona col·laboració entre la Corporació i l'Ajuntament de Requena.

Video Memoria de la Modernitat.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet