Versió per a imprimir

La Diputació publica la convocatòria de les ajudes mediambientals REACCIONA

  • Els Ajuntaments ja poden sol·licitar les ajudes des de demà 16 de juliol fins a quaranta dies hàbils
  • La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, destaca que les ajudes de REACCIONA passen de 5 a 14 milions d'euros per a mitigar i adaptar-se al canvi climàtic
Imagen
15/07/2020

Les ajudes de la convocatòria REACCIONA publicada hui en el BOP, incrementan de 5 a 14 milions en la convocatòria actual, ja que com explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “estem en emergència climàtica. És per això que les administracions hem d'assumir la nostra responsabilitat i actuar aplicant mesures transformadores a través de la planificació estratègica REACCIONA”.

 

La convocatòria REACCIONA té com a objectiu ajudar econòmicament als municipis de la província de València en la posada en marxa de projectes relacionats amb l'energia, la mobilitat, la gestió de residus, la natura i l'estalvi d'aigua.

 

La primera línia és la mitigació i s'inverteix un milió i mig d'euros per a potenciar l'autoconsum en els equipaments municipals i així afavorir la transició cap a un model energètic renovable, autosuficient i local.

 

També es millora l'eficiència energètica destinant 155.000 euros per a l'elaboració de certificacions energètiques d'edificis públics i es manté la subvenció d'1 milió d'euros per a la renovació de les flotes municipals amb vehicles elèctrics.

 

En matèria de residus, es destinen 300.000 euros per a la implantació de Plans Locals de Gestió de Residus, una eina de diagnosi i participació ciutadana per a prioritzar la reducció i aconseguir els objectius fixats pel Pla Integral de Residus autonòmic.

 

Així mateix, s'inverteixen 100.000 euros per a la redacció de projectes de vies de ciclovianants i, segons explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “estos itineraris vertebren, fomenten la mobilitat activa i acosten la ciutadania a la natura”.

 

La segona línia estratègica de REACCIONA és l'adaptació. Adaptar-nos és assumir que el canvi climàtic ja és ací i que ens hem de preparar per a ser menys vulnerables. Per este motiu es duplica la inversió, fins a arribar als 4 milions d'euros, en gestió i conservació dels boscos, planificació territorial, restauració i reforestació, prevenció d'incendis, control i eliminació d'espècies invasores, protecció de sòls... Estes actuacions generen ocupació i són essencials per a mantindre viu el territori.

 

A més, es triplica el pressupost respecte a l'any passat per a millorar la xarxa d’abastament i sanejament amb la finalitat de reduir les pèrdues d'aigua potable, facilitar la reutilització i minimitzar els vessaments d'aigües residuals als rius i platges. Prop de 7 milions d'euros en el cicle integral de l'aigua.

 

La tercera línia estratègica de REACCIONA és l'educació climàtica mitjançant el programa 50/50, dotat amb 160.000 euros. A través de tallers pràctics es pretén reduir el consum energètic de les escoles amb la participació de tota la comunitat educativa.

 

REACCIONA és cohesió enfront del canvi climàtic i el full de ruta per a transformar els nostres pobles i ciutats en espais més saludables i habitables.

El programa REACCIONA de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet