Versió per a imprimir

La Diputació recolza a estudiants de la Politècnica que participaran en un concurs de Biologia Sintètica a Boston

  • L'objectiu del projecte és dissenyar una interfície per a comunicar-se amb les plantes i influir en elles perquè retarden la seua floració, en cas que siga aconsellable per les condicions climatològiques
  • L’iGEM és un certamen d'àmbit internacional per als experts en biologia sintètica i una incubadora de joves talents
Imagen
27/05/2017

Construir una cosa semblant a un ordinador agrícola, una interfície que permeta la comunicació amb les plantes. És la idea que ha mogut a un grup d'estudiants de la Universitat Politècnica de València a participar en l’iGEM (International Genetically Engineered Machine), un concurs de biologia sintètica d'àmbit internacional que funciona com una gran incubadora de joves talents.

 

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha rebut en la seu de la Diputació de València a l'equip de la UPV per a conéixer de primera mà el treball dels estudiants i oferir el suport de la institució provincial a aquest treball. “La Corporació està sempre del costat de la innovació i d'ajudar als joves al fet que desenvolupen les seues idees i puguen mostrar-les al món”, ha assenyalat Nofuentes.

 

La finalitat del projecte, basat en diverses recerques que apunten a la possibilitat de comunicació amb les plantes a partir d'estímuls, és aconseguir intervenir en el seu comportament per a retardar la seua floració, en cas que siga aconsellable per les condicions climatològiques. Però existeixen moltes més possibilitats, com detectar canvis d'estrès en els vegetals, amb totes les aplicacions que aquesta idea podria tenir.

 

La interacció es produiria a través de polsos de llum i un altre tipus d'estímuls que puguen ser detectats per les plantes, ja que són fotosensibles. Un ordinador seria l'encarregat de transmetre les instruccions al vegetal i de descodificar la informació que li enviara. De moment és una idea que els components de l'equip tindran mesos per a desenvolupar, en concret fins a novembre, que és quan se celebrarà el concurs.

 

Així mateix, en la trobada s'ha abordat la possibilitat d'estudiar la inclusió de destinacions en el programa de Gestió i Retenció del Talent que resulten d'interès per a projectes com aquest, de manera que es puga donar continuïtat al treball realitzat pels alumnes. De moment, l'equip de la UPV estarà present el pròxim mes de juny en els anomenats ‘Jueves Europeos’ de la institució provincial, cita en la qual donaran a conéixer el seu projecte davant emprenedors, pimes i ajuntaments, entre uns altres.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet