Versió per a imprimir

La Diputació recolza la participació de joves valencians en un concurs de biologia de Massachussets

  • El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, assisteix a l'acte de presentació dels projectes dels alumnes de la Universitat de València, la Politècnica i la Universitat Catòlica
Imagen
10/09/2016

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha acompanyat als alumnes de les universitats valencianes que participen en el concurs de biologia sintètica IGEM 2016, organitzat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) que des de l'any 2005 permet la participació d'estudiants de fora d'Estats Units. Aquesta edició tindrà lloc del 27 al 31 d'octubre en la ciutat nord-americana de Boston.

 
Amb motiu de la celebració del 10º aniversari de l'arribada del concurs a les universitats valencianes, el Saló de Graus de l'ETSII de la Universitat Politècnica ha acollit una jornada en la qual els joves que van participar en la competició han relatat als actuals competidors com els ha influït el seu pas per el “IGEM” en les seues carreres professionals i també en la seua vida personal. Aquests exalumnes van estudiar en la Universitat de València, la Universitat Politècnica i la Universitat Catòlica. 
 
“Aquestes experiències que els propis exalumnes ens han explicat són un exemple de com el treball que realitzem des de les institucions, inclosa la universitat, és determinant per al seu futur professional, i la Diputació de València va a seguir apostant per ells, ja siga amb ajudes per a formació, mitjançant el suport institucional als seus projectes i facilitant el seu accés a concursos com el de la Universitat de Massachussets”, ha destacat el diputat Bartolomé Nofuentes. 
 
Entre les presentacions, d'àmbits molt diversos i amb joves de perfils variats, l'acte ha comptat amb les històries d'un jove que hui està treballant en el Departament de Salut de l'empresa Analog Devices, exsalumnes que en l'actualitat treballen en la secció de Biologia de Sistemes del Càncer de l'Institut Curie de París i joves que actualment formen part del departament de comunicació de l'Institut de Física Corpuscular (IFC), entre uns altres. 
 
IGEM: una incubadora de talents
 
IGEM és l'acrònim d'International Genetically Engineered Machine i des de l'any 2004 fins a hui, ha passat de ser una competició d'estiu per a alumnes brillants a convertir-se en una cita mundial per als experts en biologia sintètica i una incubadora de talents que, any rere any, bat rècords de participació.
 
En aquesta edició hi ha inscrits 302 equips de tot el món, un 15% més que en 2015, procedents de les principals universitats del món, com Harvard, Yale, Oxford, MIT, Columbia i San Diego.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet