Versió per a imprimir

La Diputació recolza a l'ajuntament de Gandia en la seua petició per a restaurar la Col·legiata de Santa María de la Asunción

  • A través d'una declaració institucional, la corporació provincial se suma a la iniciativa del municipi per a solucionar els problemes estructurals del Monument Històric
  • Reclama una reunió amb la resta de les institucions que formen part de la Fundació per a estudiar les necessitats i accions a dur a terme
Imagen
22/09/2020

Tots els grups que formen part del ple de la Diputació de València –PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, La Vall ens Uneix i Vox- han aprovat durant la sessió plenària del mes de setembre una declaració institucional en la qual es diu a actuar de manera conjunta entre tots els organismes implicats per a pal·liar els danys estructurals que patix la Col·legiata de Santa María de la Asunción de Gandia.

 

Amb esta declaració la corporació se suma a les propostes aprovades pel consistori de la capital de La Safor, en les quals es requerix convocar de manera urgent una reunió amb la resta de membres de la Fundació –Generalitat Valenciana i Universitat Politècnica de València, a més de la Diputació i l'Ajuntament- amb la finalitat d'escometre, en primer lloc, un estudi en profunditat de l'estat del temple.

 

Una vegada s'obtinga un diagnòstic íntegre de la situació real de l'edifique, s'haurà d'elaborar un Pla Director que reculla les necessitats estructurals, una planificació temporal d'accions a dur a terme (basant-se en la urgència d'actuació) i un compromís de dotació pressupostària per a l'execució d'estes accions.

 

La Insigne Col·legiata de Santa María de l'Asunción de Gandia, declarada Monument Històric Nacional i B.I.C., ve presentant en els últims anys seriosos problemes estructurals que, més enllà del perjudici estètic, suposen un perill real per a la seguretat dels usuaris, turistes i vianants en general. Per això, en la declaració aprovada per la Diputació es posa l'accent en la necessitat de reparar estos danys amb la màxima urgència. Un dels més immediats és l'arranjament immediat dels Contraforts de la Porta de Santa María.

 

De fet, en l'actualitat, la Porta de Santa María es troba tancada i barrada per seguretat.

 

La corporació provincial donarà trasllat de la declaració institucional a la Fundació Col·legiata de Gandia, així com a les institucions públiques que formen part d'esta.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet