Versió per a imprimir

La Diputació recupera la memòria de Lluís Vives per a afrontar els reptes del segle XXI

  • La corporació organitza del 24 al 26 d'octubre el seminari ‘Luis Vives d'estudis europeus’, on els pensaments de l'històric filòsof valencià seran protagonistes en la seu de Plaça Manises
  • Les jornades es dirigeixen a alumnes i professors d'Humanitats i Ciències Socials i, especialment, a la societat civil en el seu conjunt en un moment de crisi dels valors i constitució d'Europa
Imagen
18/10/2018

La Diputació de València aposta per recuperar la filosofia i l'esperit crític, en concret el de l'humanista valencià Lluís Vives, sobre el qual versarà el seminari organitzat per la Diputació entre el 24 i el 26 d'octubre. La jornada «Lluís Vives d'estudis europeus» vol aprofundir en la memòria del filòsof i pedagog amb l'objectiu d'afrontar els reptes que planteja el segle XXI amb els pensaments de Vives com a punt de partida.

 

Aquestes jornades, on se busca comprendre la relació entre les idees i la història combinant tradició i innovació, se celebraran pròximament en les ciutats de Torí, Lovaina i Opole en el marc del projecte europeu per a l'impuls i transformació constitucional de l'Europa del segle actual.

 

A aquest efecte, s'ha creat un consorci constituït inicialment per diferents entitats europees d'Espanya, Itàlia, Bèlgica i Polònia, que participarà en diferents programes i accions finançades per la UE, entre els quals s'inclou aquest seminari, per a dur a terme el seu objectiu de reorientar la societat cara als reptes futurs que es plantegen a través d'una combinació correcta de tradició i idees innovadores.

 

Les jornades «Lluís Vives d'estudis europeus» acolliran una sèrie de conferències i taules redones en les quals participaran professors i experts que analitzaran la filosofia i els escrits del filòsof valencià nascut el 1493. Entre altres temes, hi ha programades conferències com la dedicada a Torí, ciutat de filòsofs, o sobre el pragmatisme a Europa.

 

El seminari, que es presentarà en els patis gòtics de la Diputació i es desenvoluparà en el pati de la Scala i el Saló de Reines de la Diputació, va dirigit a alumnes i professors d'Humanitats i Ciències Socials, i especialment a la societat civil en el seu conjunt en un moment de crisi dels valors i la constitució d'Europa.

 

L'assistència al seminari requereix inscripció prèvia en l'enllaç web01.dival.es/seminarioluisvives/ o via telefònica telefonant al número 96 388 31 30.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet