Versió per a imprimir

La Diputació reduïx a 15 dies el període mitjà de pagament en 2020

  • La corporació provincial rebaixa en més de la meitat la mitjana de pagament als seus proveïdors durant els cinc primers mesos de l'any
  • El diputat d'Hisenda, Vicent Mascarell, destaca la importància d'este assoliment, en tractar-se d'un de les dades més baixes de la història
Imagen
02/07/2020

La Diputació de València ha aconseguit rebaixar de manera significativa el període mitjà de pagament a proveïdors en el que portem de 2020, passant dels 40 dies del mes de gener als 15 dies de maig, molt per davall dels 60 dies que fixa la Llei d'Estabilitat Pressupostària.

 

La institució manté, per tant, l'evolució positiva d'esta dada iniciada a principis de 2019. Des que el mes de gener d'aqueix any el període mitjà de pagament se situara en 70 dies, s'ha experimentat una reducció progressiva mes a mes, amb lleugers alts i baixos entre mitjanes, fins a arribar a l'actual situació d'estabilitat.

 

El responsable de l'Àrea d'Hisenda, Vicent Mascarell, ha valorat positivament estes xifres, “ja que no sols estem transferint importants recursos econòmics als ajuntaments a través de les subvencions i el fons de cooperació municipal, sinó que el nostre període mitjà de pagament és un dels més baixos de la història”. A més, ha recalcat la rellevància que té per als empresaris, “contribuint al fet que xicotetes i mitjanes empreses que facturen a la Diputació cobren al més prompte possible”.

 

La millora en el sistema organitzatiu per a la fiscalització, completament informatitzat, ha permés un notable increment de l'agilitació de tots els processos d'elaboració de les factures. Tant és així, que durant el període en el qual el departament ha hagut d'aplicar el teletreball a causa de la pandèmia, el funcionament no s'ha vist afectat en absolut, la qual cosa ha fet possible continuar rebaixant el període mitjà de pagament.

 

Divalterra

 

Este descens en el període mitjà de pagament a proveïdors també es reflecteix en les xifres parcials de les empreses públiques de la corporació. És necessari destacar el cas de Divalterra, que passa dels 470 dies de gener als 15 dies de maig. Esta dràstica rebaixa s'explica pel desbloqueig de dos factures que Divalterra tenia pendents de pagament a la Fundació Cical, organisme sotmés a una investigació judicial aliena a la Diputació.

 

El càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors és una obligació de la corporació que queda recollida en el Reial decret 635/2014, que estableix que aquesta informació ha de ser remesa, abans del dia 30 del mes següent, al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet