Versió per a imprimir

La Diputació reduïx des del 2009 el consum elèctric un 29% amb el Pla d’Eficiència Energètica

  • En els últims anys, la despesa corrent ha disminuït 655.298 euros
  • C. Navarro, diputada d’Administració General: «Les mesures d’estalvi i contenció han reduït la despesa i el consum elevat registrat fins fa cinc anys a pesar de les variacions de preus i la pujada de l’IVA»
sistemas de refrigeración beneficencia.JPG
16/05/2015

La Diputació de València ha reduït des de l’any 2009 i fins al 2014, el consum elèctric un 29% gràcies a les mesures d’estalvi previstes en el Pla d’Eficiència Energètica. La reducció del consum ha suposat una disminució del 39% de la despesa econòmica durant este període.

 

La diputada d’Administració General, Carlota Navarro, ha explicat que el Pla «s’ha basat en l’anàlisi, seguiment i millora de les instal·lacions per a maximitzar l’estalvi a costa d’una inversió reduïda, fins i tot nul·la, amb l’adopció d’una sèrie de mesures en què tan sols es necessita conéixer bé el funcionament de la casa i les necessitats reals dels usuaris dels edificis». «En definitiva, la clau està a fer un ús responsable i eficient de les instal·lacions, que ja de per si tenen un enorme potencial d’estalvi a cost zero», ha asseverat.

 

En este sentit, Navarro hi ha assenyalat que «les mesures d’estalvi i contenció impulsades han aconseguit reduir la despesa i el consum elevat registrat fins fa cinc anys a pesar de les variacions del preu de l’energia elèctrica i de l’increment de l’IVA en els anys 2010 i 2012».

 

La diputada ha agraït la «col·laboració de tots i cada un dels treballadors de la casa», ja que sense ells «no hauria sigut possible optimitzar i traure la màxima eficiència dels seus llocs de treball», i respecte d’això hi ha assenyalat que «hem intentat adaptar-nos a les necessitats de cada un sense suprimir cap servici». «Es pot estalviar sense gastar i esta institució estalvia per a invertir en els ciutadans i els pobles de la província», ha asseverat.

 

De l’estudi de l’evolució de la despesa energètica durant este període es desprén, en termes absoluts, un estalvi acumulat d’energia de 2.584.478 kilowatts, ja que el consum ha passat de 8.865.378 kilowatts el 2009 a 6.280.900 kilowatts el 2014.

 

Quant a la despesa, l’estalvi econòmic acumulat en estos anys és de 655.298 euros, per passar d’una despesa energètica el 2009 d’1. 663.610 euros a 1. 008.312 euros el 2014.

 

Monitorització de consums i mesures d’estalvi

Entre les mesures que s’han fet destaca l’optimització de les tarifes energètiques i de la potència contractada, l’ajust dels nivells d’il·luminació a zones on el nivell d’il·luminació supera el que indica la normativa, la substitució de llums per altres de menor consum o la instal·lació de sensors de presència que s’apaguen automàticament, entre altres iniciatives.

 

Les actuacions inclouen també dispositius que controlen l’horari de funcionament de les unitats de condicionadors d’aire, ajust de les temperatures de funcionament d’aire condicionat de manera que s’adapten als criteris de confort establits en el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en els Edificis i millora de l’envoltant tèrmica dels edificis (substitució de fusteries i vidres de finestres, rivets adhesius en portes i finestres…).

 

Estes mesures d’estalvi s’han implantat en edificis tan emblemàtics com la Plaça de Bous i el Museu Taurí, el MuVIM, el Centre Cultural La Beneficència o l’Hospital Psiquiàtric de Bétera.

 

El Pla contempla la monitorització, seguiment i control dels consums en temps real per a detectar anomalies de funcionament i poder establir un pla de manteniment preventiu i estalvi energètic continu, com també l’eliminació, en la mesura dels possible, dels consums latents no desitjats que interessa reduir al mínim durant la nit.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet