Versió per a imprimir

La Diputació reformarà el sistema de climatització del MuVIM per a estalviar en energia i manteniment

  • L'informe dels tècnics de la corporació provincial recomana el canvi d'uns equips deteriorats que “no serveixen per a mantenir els nivells de temperatura i humitat requerits”
  • El pressupost de contracta, sotmés a informació pública, és de 663.000 euros, i respon a la iniciativa de l'Àrea de Patrimoni que dirigeix Pepe Ruiz, que reduirà l'impacte mediambiental
MuVIM
02/11/2016

La Diputació de València reformarà íntegrament el sistema de climatització del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), propietat de la corporació provincial. La iniciativa parteix de l'Àrea d'Administració General que dirigeix el diputat Pepe Ruiz, en concret del servei de Patrimoni, que ha tingut en compte els informes dels tècnics de la casa sobre la deterioració de la climatització del museu.

El diputat delegat d'Administració General, Pepe Ruiz, ha destacat que “amb aquest tipus d'actuacions els nous gestors de la Diputació demostren la seua determinació de conservar les instal·lacions i el patrimoni de la institució en les millors condicions, i en particular aquelles que són utilitzades pels ciutadans”. Aquest projecte s'emmarca en la política general de la Diputació de millorar les instal·lacions dels seus edificis emblemàtics. 

El pressupost de contracta que se sotmetrà a informació pública és de 662.978,69 euros, i ha de servir per a renovar uns equips amb 17 anys d'antiguitat que utilitzen el refrigerant R22, afectat per la normativa europea que limita el seu ús i ho prohibeix totalment des de 2015 per a recarregues i noves instal·lacions.

És un dels motius de la inversió, sumat al fet que el control de climatització del museu té diferents mòduls avariats i al fet que el sistema és incapaç de mantenir els nivells de temperatura i humitat requerits, amb oscil·lacions que poden resultar perjudicials per a les obres exposades.

Segons l'informe tècnic que recomana aquesta actuació en el sistema de climatització del MuVIM, la reparació dels mòduls avariats resulta molt complexa, ja que “no hi ha en el mercat els recanvis necessaris” per a tractar de revertir la “deterioració generalitzada de canonades, aïllaments, recobriments i bombes”.


Amb la renovació del sistema de climatització del MuVIM “s'espera resoldre problemes com el de les zones sense climatitzar, cas dels dipòsits de biblioteca, evitar humitats i filtracions en la zona de coberta, on se situen els equips d'exposicions, i dotar d'una climatització independent a la Sala Baixa i la Parpalló”, que actualment compten amb una climatització comuna malgrat estar a diferent altura i requerir condicions diferents, segons explica Pepe Ruiz. 

En el pressupost s'inclou la substitució dels equips de producció per equips d'alt rendiment que utilitzen gasos refrigerants sense impacte mediambiental, la impermeabilització dels equips de la zona d'exposicions, la substitució de bombes, equip auxiliar, trams de canonades, aïllament i recobriments i un nou disseny de conductes i climatizadores per a la Sala Baixa i la Parpalló, que permeten el control individualitzat de temperatura i humitat en cada sala. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet