Versió per a imprimir

La Diputació reobri la travessia de Massarrojos amb voreres més amples i una nova regulació del tràfic

  • Pablo Seguí: “Amb aquesta actuació millorem la mobilitat i seguretat dels veïns i veïnes mentre seguim treballant en la solució definitiva que permetrà traure de la zona urbana 9.000 vehicles al dia”
Imagen
18/05/2018

La Diputació de València reobri aquest divendres al tràfic la travessia de Massarrojos, en la qual durant les últimes setmanes s'han estat duent a terme unes obres d'ampliació de voreres, una actuació que, tal com ha destacat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “ha servit per a millorar l'accessibilitat, la mobilitat i la seguretat dels veïns i veïnes mentre seguim treballant en la solució definitiva que permetrà traure del casc urbà de Massarrojos els 9.000 vehicles que circulen diàriament per la CV-308”.

 

L'ampliació de voreres en la travessia de Massarrojos ha sigut possible gràcies a la creació d'un tram de circulació regulada per semàfors i restringida a un sol carril amb l'objectiu de calmar el tràfic a l'interior de la localitat. D'aquesta forma, la Diputació de València ha donat resposta a una reivindicació veïnal que ja acumulava 20 anys de protestes.

 

Els semàfors instal·lats per la institució que presideix Jorge Rodríguez, ja en funcionament, alternaran el pas dels vehicles en un i altre sentit, en la zona central de la travessia, com ja ocorre en el tram situat en l'eixida cap a Rocafort. Tal com explica Seguí, “l'estretor de la zona ara regulada dificultava no solament el pas dels vianants, sinó també l'accés als habitatges en les degudes condicions de seguretat, sobretot per a persones amb mobilitat reduïda, i per aquest motiu urgia cercar una solució que permetera reduir l'espai dedicat als cotxes i ampliar el destinat a les persones”.

 

Un projecte més ambiciós

 

El diputat ha recordat que aquesta és solament la primera fase d'un projecte més ambiciós que generaria un itinerari alternatiu a través del Camí de Camarena, amb el que s'aconseguiria que els vehicles deixaren de travessar el casc urbà de Massarrojos en comptar amb una connexió més directa amb la CV-310. En paraules de Seguí, “la reordenació del tràfic permet solucionar els problemes de seguretat que provoca l'existència de la travessia”, però “la creació d'un itinerari alternatiu que discórrega pel Camí de Camarena permetria traure del casc urbà els 9.000 vehicles que, procedents de Montcada i Godella, creuen diàriament la pedania en tots dos sentits”.

 

Es tracta d'una actuació que compta amb el respatler i la implicació dels ajuntaments pels quals discorre la CV-308, i especialment, dels ajuntaments de València i Montcada, que hauran d'adquirir els terrenys per a poder ampliar la plataforma del camí en aquells punts en els quals siga necessari a fi de generar una via segura, amb doble sentit de circulació i un total de quatre glorietes que facilitaran els accessos des de les vies secundàries al llarg del recorregut. La Diputació de València ha iniciat ja la redacció del projecte de condicionament, el cost del qual es calcula que podria oscil·lar entre 1 i 2 milions d'euros, quantitat que serà assumida per la institució provincial.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet