Versió per a imprimir

La Diputació rep un diploma pel seu consum d’energia de fonts 100% renovables

  • Compromesa amb el medi ambient a través d'iniciatives com el Pacte d'Alcaldies o la promoció de les ‘smart cities’, la corporació rep un certificat per la seua aposta pel respecte cap al medi ambient
  • Jorge Rodríguez: “Les administracions públiques hem de ser les primeres a donar exemple duent a terme un consum responsable en benefici de tota la ciutadania”
Imagen
08/08/2017

Un simple gest com desbloquejar el mòbil, encendre la llum o pujar en ascensor és possible gràcies a l'herència del medi ambient, que en ocasions oblidem que és limitada. Compromesa amb el consum eficient i l'estalvi d'energia, la Diputació de València ha rebut el certificat que el subministrament elèctric de la institució prové exclusivament de fonts renovables.

 

La Corporació provincial va adjudicar i va contractar amb certificació de Garantia d'Origen, avalat per la Comissió Nacional del Mercat i la Competència, el subministrament d'energia elèctrica a l'empresa Iberdrola. Així mateix, aquest document prova que el consum d'energia garanteix el respecte al medi ambient i la no emissió de CO2 i altres gasos contaminants.

 

Per al president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, aquest reconeixement demostra el “bon treball que s'està duent a terme en la Diputació en la seua aposta per dur a terme polítiques mediambientals i de consum eficient, com és en aquest cas, el consum d'energia de fonts renovables, o en la pròxima adquisició de vehicles híbrids per al parc mòbil”.

 

Es tracta d'un certificat que se suma al contracte signat per la institució provincial amb Iberdrola per al subministrament d'energia elèctrica en els seus 45 immobles, segons el qual la Diputació abonarà enguany un màxim de 717.530 euros pel seu consum entre els mesos de maig a desembre; i 358.765 entre gener i abril de 2018, que serà quan vença el contracte.

 

Aquesta és una de les nombroses actuacions iniciades per l'equip de govern de la Diputació de València per a fomentar el respecte per l'hàbitat, com la gestió ambiental de les ‘smart cities’ (ciutats intel·ligents) o el Pacte d'Alcaldies, basat a escometre actuacions en contra del canvi climàtic.

 

Altres accions dutes a terme per a la protecció del medi ambient són l'ocupació de vehicles híbrids en la institució provincial. El Butlletí Oficial de València va publicar un concurs per a l'adquisició de dos vehicles híbrids i d'un monovolum. Així mateix, la flota de turismes per a l'atenció domiciliària de l'Hospital General de València també és de consum híbrid.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet