Versió per a imprimir

La Diputació rep una pintura clau en la trajectòria de l'artista Ángela García Codoñer

  • La pintora valenciana dona el quadre que va donar pas al període abstracte de la seua obra en agraïment per haver sigut guardonada en l'última edició del Premi Alfons Roig
Imagen
10/06/2021

L’obra, «Composición» (1978), considerada clau en la trajectòria personal de l'artista Ángela García, guanyadora de l'última edició dels premis Alfons Roig, ha sigut donada este dijous al patrimoni artístic de la Diputació de València. L'acte de lliurament, que ha tingut lloc en el Saló de Plens de la corporació provincial, l'ha formalitzat la mateixa pintora, i en ell han estat presents els diputats de Patrimoni, Andreu Salom, i de Cultura, Xavier Rius.

 

El quadre, una pintura acrílica sobre llenç de grans dimensions (100x200), forma part de la sèrie ‘Labores’ que l'artista va desenvolupar entre 1975 i 1980. ‘Composición’ va suposar un punt d'inflexió en la vida professional d'Ángela García, ja que es considera l'inici del període abstracte. Segons les seues pròpies paraules, “l'obra que hui deixe com a llegat a la Diputació de València té un gran valor per a mi, ja que va ser una de les pintures que finalment em va conduir a començar un nou període marcat per l'abstracció”.

 

La donació de l'obra és de gran interés per a la Diputació, que actualment té com a línia estratègica incrementar l'aportació artística de la dona als seus fons. En este sentit, el diputat Andreu Salom ha incidit “en la rellevància d'una pintura que pertany al denominat pop feminista, la qual enriquix i diversifica els fons de la corporació. L'interessant de la seua carrera no sols és que siga una dona artista, sinó que tota la seua obra està enfocada a la visibilització de les dones”.

 

Per la seua part, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat el seu agraïment a l'artista, "per la generositat d'una donació que ha nascut de la iniciativa de la mateixa artista, i a més per a triar una obra clau en la seua trajectòria personal".

 

Trajectòria professional i Premi Alfons Roig

 

Ángela García Codoñer, nascuda a València en 1944, va cursar estudis a l'Escola de Belles arts en Sant Carles, i posteriorment va poder començar una línia de treball molt original i fructífera, basada en l'experimentació amb el color i les formes, i amb influències del pop saxó. Amb el temps, l'artista valenciana inicia un progressiu allunyament de la figuració per a endinsar-se en un camp molt més lliure marcat per l'abstracció. Sempre, en totes dues formes d'acció, l'obra d'Ángela García ha estat impregnada per un feminisme reivindicatiu i d'un apoderament del rol de les dones.

 

Catedràtica de Expressió Gràfica Arquitectònica, Ángela García, que va arribar a ser alumna del mateix Alfons Roig, va ser proclamada guanyadora de la passada edició dels Premis Alfons Roig a la trajectòria artística, en un acte que va tindre lloc a l'octubre de 2020 en el monestir de Corpus Christi de Llutxent.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet