Versió per a imprimir

La Diputació restaura el patrimoni d'Aiora i inverteix 1,5 milions en el municipi en els últims dos anys

  • La despesa per habitant a Aiora aplega als 212 euros i duplica en els dos primers anys de la legislatura les ajudes rebudes per la capital del Valle d'Aiora-Cofrents en 2014 i 2015
  • El president, Jorge Rodríguez, visita el Teatre Regi i l'Ermita de Sant Blai, on la corporació ha destinat 200.000 euros per a millorar ambdues instal·lacions
Imagen
12/02/2018

En la seua visita a la capital del Valle d'Aiora-Cofrents, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha destacat que des de l'inici de l'actual legislatura s'han duplicat les inversions de la corporació a Aiora, passant de 600.000 a 1.130.000 euros. Durant l'exercici 2018, es superarà el milió i mid d'euros d'inversió directa en el municipi, amb les partides previstes en el pressupost del SOM, el Pla de Camins i Vials i el Fons de Cooperació Municipal.

 

Aquesta gestió “basada criteris objectius i allunyada de qualsevol biaix polític”, segons ha destacat el president de la Diputació, “tracta d'ajudar als municipis amb una especial sensibilitat cap als més xicotets i els que es troben en zones d'interior poc poblades, en les quals sense l'ajuda de la corporació seria molt complex fer front a serveis bàsics i inversions”.

 

Rodríguez ha visitat les instal·lacions i la coberta del Teatre Regi, icona cultural de la capital comarcal, que han iniciat la seua renovació gràcies a la inversió provincial de més de 100.000 euros corresponent a la Fase 1 del projecte. Altres projectes de millora són la reforma de l’artesonat de l'Església de Santa María la Major o Ermita de Sant Blai i la pavimentació de la plaça, una inversió que supera els 93.000 euros.

 

El president de la Diputació ha posat l'accent en l'important paper de la institució provincial com a motor per a proporcionar un millor patrimoni als valencians i valencianes que habiten els xicotets municipis, així com en l'increment del seu atractiu turístic.

 

“Cal cercar estratègies conjuntes per a intentar lluitar contra la despoblació, és per açò que en la comarca del Valle d'Aiora-Cofrents la inversió per habitant durant aquesta legislatura s'ha incrementat respecte de l'anterior”. En xifres globals, l'augment ha sigut d'un 95,76% i la inversió per habitant en la comarca és quatre vegades major en relació a la mitjana provincial.

 

L'alcalde d'Aiora, José Vicente Anaya, ha destacat la importància d'aquestes inversions de cara a l'augment i la millora de la qualitat de l'oferta turística de la localitat, ja que l'ermita “té poc ús litúrgic, però molt ús social, sobretot en dates assenyalades com a Setmana Santa”, ha afegit Anaya.

 

Alguns dels projectes ja executats en la capital comarcal són la millora de la xarxa hídrica del carrer Miguel Molsós i la repavimentación de diversos trams de la mateixa via i del carrer Sant Vicent, amb una inversió provincial de 98.000 euros.

 

En el transcurs d'aquest exercici es finalitzaran les obres de millora de les instal·lacions de bombament de la xarxa d'aigua potable, així com el projecte de restauració de les façanes de la Casa de la Cultura d'Aiora, amb un total de 75.485 euros de desemborsament provincial.

 

 

(Més imatges disponibles al FTP de Dival)

Declaracions Jorge Rodríguez, Ayora
Declaracions Jorge Rodríguez, Ayora
Declaracions José Vicente Anaya, Ayora
Declaracions José Vicente Anaya, Ayora
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet