Versió per a imprimir

La Diputació reuneix dones esportistes per visibilitzar els reptes de l'esport femení i inclusiu

  • La diputada Isabel García afirma en la jornada que encara queda molt per fer en aquest àmbit, ja que “l'esport és un reflex de la societat en el qual les desigualtats continuen estant molt presents”
Imagen
01/03/2019

La desigualtat de gènere i la inclusió de col·lectius amb capacitats diverses en l'àmbit esportiu és un dels reptes que encara estan pendents d'afrontar en aquest àmbit. Amb l'objectiu de visibilitzar aquestes desigualtats i posar en marxa directrius que acaben amb la bretxa de gènere en l'esport, La Diputació de València ha organitzat la jornada Esport Femení i Inclusiu, una trobada que ha comptat amb la participació d'esportistes de prestigi internacional.

 

La trobada, organitzada per l'àrea de Joventut, Esports i Igualtat i inaugurada per la responsable del departament, Isabel García, ha comptat amb dues taules de debat en les quals l'esport femení i l'inclusiu, respectivament, s'han analitzat des d'una perspectiva temporal per a mostrar els avanços respecte al passat i els reptes que encara queden de cara a un futur realment igualitari.

 

García ha posat l'accent en que malgrat que s'ha avançat molt, “encara hi ha una gran bretxa de gènere en l'àmbit esportiu a nivell salarial, d'inestabilitat laboral, d'una menor presència en els mitjans de comunicació i sobretot, dels problemes amb els quals es troba una dona que decideix quedar-se embarassada”, ha assegurat.

 

La primera taula, ‘L'esport femení: Passat, present i futur’, ha comptat amb la participació de l'atleta valenciana Concha Montaner, la jugadora d'handbol Natalia Morskova, la gimnasta Sara Moreno i Natalia Flores, directora del Programa Dona i Esport del Consell Superior d'Esports. Totes elles han sigut moderades per la expilote de l'exèrcit i entrenadora de futbol, Patricia Campos.

 

En la segona taula, l'esport inclusiu ha sigut el protagonista en un diàleg moderat per la periodista Inma Lidón, en el qual han intervingut l'atleta paralímpica Ruth Aguilar, la nadadora Eva Coronado, la judoka paralímpica Mónica Merenciano i el director de l'Àrea Social del Levante U.D., Vicente Herrero.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet