Versió per a imprimir

La Diputació s’acosta al Iemen de la mà d’ACNUR

  • La diputada responsable de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, s’ha reunit amb Arancha García Ruiz, Coordinadora Delegació València d’ACNUR
  • L'ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) du a terme el projecte “Protecció de famílies desplaçades pel conflicte a Iemen” amb la col·laboració de la Diputació de València
Imagen
13/09/2019

La diputada responsable de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, s’ha reunit amb Coordinadora Delegació València d’ACNUR, Arancha García Ruiz, per avaluar el desenvolupament del projecte “Protecció de famílies desplaçades pel conflicte a Iemen” que subvenciona la Diputació de València.

 

La coordinadora de la delegació de València d'ACNUR ha informat la diputada sobre el treball i les accions dutes a terme fins a l'actualitat, així com sobre la situació actual dels refugiats i sobre les iniciatives que s'estan estudiant en aquests moments relacionades amb el Pacte Mundial per les Persones Refugiades, i sobre la situació en la gestió de les ajudes concedides per la Diputació de València a l'organització.

 

La diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, ha destacat la importància del projecte "Protecció de famílies desplaçades pel conflicte a Iemen" emmarcat en el Programa General de Resposta d'ACNUR a la situació de Iemen, ja que la principal víctima de la guerra a Iemen està sent la població civil. L'augment de la violència ha pertorbat milions de vides, generant una gran quantitat de víctimes i desplaçaments massius a la regió.

 

La situació més extrema a Iemen la continuen vivint les famílies desplaçades, 2 milions de persones viuen en assentaments informals i zones urbanes en condicions extremes, alguns en zones de guerra de difícil accés. L'accés a serveis bàsics, habitatge, alimentació i articles no alimentaris essencials constitueixen la seua màxima prioritat.

 

Atendre les necessitats de protecció de 1.000 famílies iemenites en Sana'a i Al Hudaydah, dins d'un total de 43.425 famílies desplaçades en la gubernatura d'Al-Hudayday i 33.112 de la de Sana'a, millorant les condicions de vida d'aquestes famílies desplaçades mitjançant la provisió de refugis i articles d'ajuda humanitària i d'emergència.

 

Les dones i les xiquetes iemenites són les que estan pagant el preu de la guerra. Al voltant del 76 per cent dels desplaçats interns són dones i xiquets, i quasi el 21 per cent de les llars de desplaçats interns, estan encapçalats per dones menors de 18 anys. El present projecte prioritzarà famílies en situació vulnerable com és el cas de llars encapçalades per dones.

 

L'ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) va sorgir després de la Segona Guerra Mundial, el 14 de desembre de 1950, per a ajudar les persones desplaçades pel conflicte a Europa.

 

La Diputació de València, ha col·laborat amb ACNUR/UNHCR-Comité espanyol, a través de la seua la Delegació a la Comunitat Valenciana, amb diversos Convenis de col·laboració i ajudes nominatives dirigides a subvencionar projectes d'emergència en l'exterior, ateses les necessitats i sol·licituds realitzades per l'organització.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet