Versió per a imprimir

La Diputació se suma al Dia de la Llibertat de Premsa amb una jornada sobre periodisme i diversitat funcional

  • L'activitat l'organitzen l'àrea de Projectes Europeus de la corporació i l'Associació Professional de Periodistes Valencians
  • El diputat Bartolomé Nofuentes ha traslladat als assistents les possibilitats que ofereix el finançament europeu
Imagen
03/05/2018

La Diputació de València s'ha sumat aquest dijous al Dia Mundial de la Llibertat de Premsa organitzant, junt amb l'Associació Professional de Periodistes Valencians, unes jornades sobre periodisme i diversitat funcional, sota el títol ‘Llibertat de premsa, llibertat d'accés als mitjans. Llibertat d'informació’.

 

L'acte l’han inaugurat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i el president de la APPV, Héctor González, qui ha explicat l'objectiu: “La nostra intenció és abordar la diversitat funcional des de diferents punts de vista, com les pedres amb les quals es troben periodistes en aquesta situació per a accedir a un mitjà de comunicació o com es tracta des dels mateixos mitjans aquest tema”.

 

La jornada ha comptat amb la valenciana Patty Bonet, actriu i periodista albina que ha donat el seu testimoni sobre els mites que segueixen existint entorn de les persones amb albinisme, com és el seu cas, i com es tracta en els mitjans.

 

També s'ha organitzat una taula redona, moderada per Arturo Checa, redactor de Las Provincias i responsable de Xarxes Socials de l’APPV, en la qual han participat Esther Cerveró, vicepresidenta d'Impuls Social de l’APPV i directora de comunicació de Socarrat; Josep Solves, membre del grup de recerca en Discapacitat i Comunicació (GIDYC) de la Universitat CEU Cardenal Herrera; i Miguel Martín, instructor tècnic de ONCE. Aquest últim ha centrat la seua ponència en les aplicacions que existeixen perquè les persones invidents puguen accedir als mitjans de comunicació.

 

“Enguany hem volgut dedicar el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa a la diversitat funcional perquè creiem que és necessari visibilizar aquest tema dins del periodisme i per a dur a terme la fi social que tenim com a associació professional de periodistes”, ha explicat Héctor González.

 

Finançament Europeu

 

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha aprofitat la seua intervenció en la inauguració de la jornada per a informar als assistents, la majoria professionals del periodisme, de les possibilitats que ofereix el finançament europeu a projectes que puguen emprendre en diferents àmbits o matèries, com l'accés de persones amb diversitat funcional als mitjans de comunicació

La Diputació se suma al Dia de la Llibertat de Premsa amb una jornada sobre periodisme i diversitat funcional
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet