Versió per a imprimir

La Diputació se suma a l'atur del 8 de març contra la desigualtat de gènere

  • La corporació provincial prepara una sèrie d'activitats per la Igualtat que es duran a terme al llarg de tot el mes
Imagen
05/03/2019

L'objectiu és avançar cap a una igualtat real, mai retrocedir. Un any més, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Diputació de València reivindica la seua aposta per les polítiques d'igualtat com a instrument per a erradicar la desigualtat de gènere i aconseguir una societat més justa, equitativa i equilibrada en la presa de decisions entre homes i dones.

 

Aquest 8 de març arriba en un moment marcat per la incertesa, en què els drets i les llibertats de les dones estan sent qüestionats, però en paraules de la diputada d'Igualtat: “no podem permetre que aquest país torne a estar en blanc i negre, la lluita feminista no pot abandonar els carrers, amb la pau i la Igualtat per bandera, i ha d'ocupar també els espais de poder”.

 

Per això, la Diputació se suma per segon any consecutiu a l'atur de dues hores convocat per al pròxim dia 8, una iniciativa que pretén visibilitzar la situació generalitzada de desigualtat laboral que pateixen les dones i conscienciar sobre la necessitat de posar en marxa polítiques igualitàries que posen fi a aquesta sistèmica discriminació.

 

Jornades per la Igualtat

 

La corporació provincial ha preparat una sèrie d'activitats per la Igualtat que abasten tot el mes de març, fins al dia 29. El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) va acollir divendres passat la primera d'aquestes accions, on destacades figures de l'esport femení, com l'entrenadora de futbol Patricia Campos, l'atleta valenciana Concha Montaner i la jugadora d'handbol Natalia Morskova, entre altres, van abordar els reptes de l'esport femení i inclusiu.

 

La presentació del llibre ‘Cançoner feminista. Lemes i consignes’, de Cristina Escrivà, és la cita programada per al 6 de març a l'Ajuntament de Picanya. Aquesta jornada vespertina comptarà amb la presència de la mateixa autora i amb la participació de la responsable de l'àrea d'Igualtat de la Diputació, Isabel García, i la regidora d'Igualtat de Picanya, Rosi González.

 

El 8 de març, Isabel García mateix s'encarregarà de la lectura del manifest feminista elaborat per a aquest dia en la Plaça Manises. La diputada insistirà en el missatge llançat en el Feminari que es va celebrar en el Centre del Carmen fa a penes un mes, que el carrer ha de continuar acollint la lluita contra les noves amenaces del feminisme.

 

Una altra de les activitats destacades en el marc del 8-M és la presentació del llibre de Kika Fumero, ‘Lesbianas, así somos’, que tindrà lloc el 12 de març, a les 18.30 hores, al Castell de Bétera. L'autora donarà a conéixer el seu llibre acompanyada per la diputada d'Igualtat i la regidora de Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Bétera, María Teresa Bes.

 

Finalment, la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (Adeit) albergarà el 29 de març, de 9.00 a 14.00 hores, la jornada que posarà el fermall final a aquesta programació especial per al Dia de la Dona. En aquesta matinal s'analitzaran les polítiques públiques per a la igualtat efectiva entre dones i homes en l'àmbit local de la província de València.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet