Versió per a imprimir

La Diputació se suma a un projecte europeu per a rehabilitar el sòl dels barrancs davant el risc d'inundacions

  • L'objectiu és lluitar contra els efectes del canvi climàtic, com l'erosió causada per la sequera i les pluges extremes concentrades en poc temps.
  • Per a dur-ho a terme s'ha constituït un consorci, del que formen part la corporació provincial i la Universitat Politènica de València, entre altres. La primera actuació serà en el barranc de la Endolça, a Paterna
Imagen
02/08/2018

La Diputació de València, a través de l'àrea de Projectes Europeus que dirigeix el diputat Bartolomé Nofuentes, participa en un nou projecte europeu que pretén lluitar contra els efectes que està produint el canvi climàtic en els barrancs.

 

Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu la rehabilitació i estabilització del sòl dels llits que estan patint una gran erosió causada per la sequera i les pluges extremes concentrades en tan sol dos períodes, la qual cosa suposa un perill tant per a la ciutadania com per al mitjà pel risc d'inundacions.

 

Per a dur-ho a terme, s'ha constituït un consorci format per la pròpia corporació provincial, la Universitat Politècnica de València, Projar, Sustainable Towns (Barri la Pinada) i Kveloce. Per al diputat de Projectes Europeus, “és un treball que té com a motor aspectes primordials en les nostres polítiques, com el són la sostenibilitat i el respecte al medi ambient”.

 

Primera actuació

 

En concret, el projecte es va a desenvolupar en el barranc de la Endolça, en el terme municipal de Paterna, creant al llarg d'un quilòmetre una infraestructura verda per a pal·liar els problemes estructurals que s'han detectat.

 

Així, es duran a terme diferents tècniques innovadores i sostenibles, permetent que es dissenye una guia de bones pràctiques en les quals cada actuació estarà degudament analitzada, per a que posteriorment servixca de model per a futures intervencions en altres barrancs.

 

“És un projecte que posa remei a un problema que comparteixen molts municipis valencians. Al final és aconseguir una solució local a un problema generat a nivell global”, ha assenyalat Nofuentes.

 

Per la seua banda, l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ho ha qualificat de “gran notícia” i ha assegurat que “aquest projecte ajudarà a aconseguir la Paterna sostenible en la que estem treballant”. “Estem molt agraïts al consorci recolzat per la Diputació de València, amb el que anem a treballar colze a colze per aquesta històrica infraestructura, que necessitava una actualització d'aquest calat”, ha conclòs l'edil.

 

El projecte, que compta amb un pressupost de quatre milions d'euros i una durada de quatre anys, opta a presentar-se al programa de finançament europeu Life al setembre

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet