Versió per a imprimir

La Diputació subvenciona a Creu Roja per a ajudar a les famílies vulnerables de la Vall, La Serrania i El Rincón

  • L'àrea de Benestar Social destina 333.000 euros a un conveni dirigit als municipis de menys de 5.000 habitants d'estes 3 comarques, que impulsarà l'acció social en el marc de la pandèmia
  • Entre les accions concretes proposades per Creu Roja destaquen el suport als serveis socials municipals, la promoció de l'autonomia personal de persones majors i l'ajuda a famílies
Imagen
03/08/2020

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i els responsables provincials de Creu Roja, amb el delegat especial en València Juan José Collado al capdavant, han signat un conveni de col·laboració entre les dos entitats en el marc de l'acció social. La corporació, a través de l'àrea de Benestar Social, subvencionarà amb 333.340 euros el projecte d'acompanyament en processos d'inclusió en comarques valencianes durant 2020.

 

A la signatura del conveni han assistit també Vicente Ripoll, adjunt a la presidència autonòmica i responsable de Relacions Institucionals, el vicepresident provincial Salvador Folgado i la vicecoordinadora provincial Pilar Salort, per part de Creu Roja; i la diputada d'Inclusió Social, Empar Folgado, que ha acompanyat al president de la Diputació.

 

L'acord es traduïx en una aportació directa a Creu Roja per a donar cobertura als municipis de menys de 5.000 habitants de La Vall d'Albaida, La Serrania i El Rincón d'Ademuz, amb l'objectiu de reduir situacions de vulnerabilitat i exclusió social i atendre les persones i famílies més necessitades d'estes comarques.

 

El conveni contempla les diferents actuacions a les que pot destinar-se la subvenció, com donar cobertura a les necessitats bàsiques d'urgència de les persones; millorar la qualitat de vida durant el procés d'envelliment; fer costat a les famílies més vulnerables amb especial atenció a la criança corresponsable de xiquets i xiquetes de fins a 17 anys; assessorar els equips de Serveis Socials comarcals en matèria d'Igualtat i Violència de Gènere; i canalitzar la solidaritat a través del voluntariat.

 

L'àrea provincial de Benestar promou un teixit participatiu i solidari d'acció social. A través de la delegació d'Inclusió Social, dirigida per la diputada Empar Folgado, treballa en activitats de resposta i atenció als col·lectius més desfavorits, amb un reforç especial en l'actual context de la pandèmia; i en la coordinació de projectes al costat de les entitats sense ànim de lucre, cas de Creu Roja.

 

Accions concretes

 

Des de Creu Roja destaquen algunes de les accions concretes, estructurades en sis eixos, a les quals destinaran l'aportació efectuada per la corporació provincial. El primer dels eixos és l'acolliment i atenció a persones que es troben en situació de necessitat social, i inclou la cobertura de les necessitats bàsiques i la millora de l'accés a les ajudes i recursos existents.

 

El segon eix és el de la promoció de l'autonomia personal, millorant els coneixements necessaris per a reduir el sentiment de soledat i aïllament i administrant els recursos oportuns per a persones majors, millorant la seua xarxa social i reduint les barreres que puguen tindre en la vida quotidiana, promovent el bon tracte i posant en valor les seues aportacions.

 

En l'eix d'inclusió social es consciencia a les persones sobre les seues potencialitats i les oportunitats que brinda l'entorn, mentre en l'eix d'intervenció amb famílies s'oferix informació i orientació en el procés educatiu i de criança dels fills i es potencia la interacció familiar positiva a través de l'oci.

 

Els dos últims eixos són el d'assessorament tècnic específic, amb l'objectiu de formar als tècnics locals en matèria d'estrangeria i igualtat darrere de la inclusió de persones migrants i dones; i el servei d'acció comunitària, que engloba diferents accions de sensibilització sobre la participació ciutadana i el voluntariat, promou comportaments no sexistes entre la joventut, combat l'assetjament escolar i reforça els coneixements sobre educació ambiental.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet