Versió per a imprimir

La Diputació subvenciona la posada en marxa de set vehicles adaptats per a associacions de discapacitats

  • El president, Jorge Rodríguez, presenta a Ontinyent el vehicle de la Fundació ADIEM, ja en servei, com la resta de vehicles en els quals la Corporació invertirà 212.000 euros
  • “Amb aquestes ajudes complementàries a les que reben aquests col·lectius que treballen amb discapacitats físics i intel·lectuals ajudem a solucionar el problema del desplaçament”, explica la diputada Mercedes Berenguer
El president Jorge Rodríguez i la diputada Mercedes Berenguer presenten el vehic
15/02/2017

La Diputació de València, a través de l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer, ha destinat 212.555 euros a l'adquisició de set vehicles adaptats per a sengles associacions que treballen per a millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat física i/o psíquica, en l'àmbit de les comarques valencianes.


El president i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha presentat aquest dimecres en la capital de la Vall d'Albaida el vehicle adaptat que dóna servei als usuaris de la Fundació ADIEM, que treballa amb programes de rehabilitació psicosocial en les comarques de la Vall d'Albaida i part de la Costera. La corporació ha subvencionat amb poc més de 26.000 euros la compra d'aquest vehicle adquirit per la Fundació per a la Defensa i Integració del Malalt Mental, amb què donarà servei de transport als seus usuaris. 


En l'acte que ha tingut lloc a Ontinyent, i on han participat la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer; el president d'ADIEM, Vicent Sanchis, i el director de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, Rodríguez ha destacat que “aquest tipus d'ajudes a col·lectius que pateixen discapacitat mostren la línia de treball que segueix la Diputació, un treball per les persones i per a elles amb l'objectiu que la justícia social arribe als veïns dels municipis valencians”. 


Rodríguez ha destacat també que el fet que aquestes ajudes socials arriben a més persones és “fruit de la col·laboració entre administracions i ens públics i privats per la qual apostem, en aquest cas amb la implicació de la Diputació, Caixa Ontinyent, ADIEM i l'ajuntament”. 


Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha subratllat que aquests vehicles adaptats amb rampes, esglaons extraïbles o capacitat per a portar cadires de rodes “pal·lien un problema que tenien les associacions amb pacients fora del seu àmbit geogràfic” i “materialitzen una ajuda essencial per al desplaçament” als centres, cosa que incideix en la “dignificació de l'atenció als usuaris”. 


Vicent Sanchís, president d'ADIEM, ha agraït la col·laboració a tots els organismes públics i a Caixa Ontinyent i ha posat en valor les ajudes de la Diputació en temes d'interès social i especialment amb persones que “necessiten la implicació de les institucions i la societat en general per a disposar d'una atenció digna”. 


Mentrestant, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha emmarcat les ajudes que la entitat concedeix al col·lectiu ADIEM en la línia de la col·laboració que manté amb diferents col·lectius socials, i ha expressat la seua satisfacció per dur a terme aqueixa tasca social en l'àmbit comarcal. 


Increment de les partides socials


Jorge Rodríguez ha recordat que malgrat la retallada en les aportacions de l'Estat, cosa que ha comportat un ajustament aproximat de quinze milions d'euros en el pressupost de la Diputació de València per a 2017, l'ens provincial ha augmentat les partides destinades a despesa social per al present exercici. 


En aquest sentit, la política de treball “per i per a les persones” del nou equip de govern, ha assenyalat Rodríguez, es manifesta en un increment total de més de quinze milions d'euros en aquestes partides socials, amb set milions per a obres de manteniment de col·legis públics; 5,6 milions per a la construcció de centres socials a Llíria, Sueca, Carcaixent i Paterna; i aproximadament tres milions d'euros per a la cobertura de serveis de primera necessitat a través dels ajuntaments. 


Associacions amb influència comarcal


A la fi de 2016, la Diputació va aprovar la subvenció per a comprar vehicles adaptats a set associacions, amb un màxim de 25.000 euros per a l'adquisició dels vehicles i un altre màxim de 12.000 per al procés d'adaptació tenint en compte les necessitats dels usuaris. En total, 212.554,89 euros que se sumen a les ajudes anuals que reben aquestes associacions “en funció dels projectes presentats”, segons explica Mercedes Berenguer.


Al setembre es va aprovar una ajuda de 26.139 euros a ADIEM per a adquirir el vehicle que permet ja traslladar als usuaris d'un dels seus centres de rehabilitació. En la mateixa línia, la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la província de València (COCEMFE València) rebrà 36.300 euros; dels quals va invertir 24.300 euros en el vehicle, reservant 12.000 per a l'adaptació a les necessitats dels seus usuaris.


L'Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i Grans Discapacitats Físiques (ASPAYM Comunitat Valenciana), va invertir 24.000 dels 30.694,9 euros de subvenció a adquirir el vehicle i la resta de l'ajuda en l'adaptació. I l'Associació Trèvol, dedicada a l'atenció de persones amb diversitat funcional, rebrà 37.000 euros en concepte de subvenció per a invertir en un vehicle adaptat; així com l'Associació de Familiars de Malalts de Paterna, l'Eliana i Sant Antonio de Benageber (AFEMPES), que té aprovada una ajuda de 23.849 euros.


Al novembre, es van sumar les subvencions a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Utiel i Comarca (AFEAUC), de 24.984,94 euros, i a l'Associació de Dany Cerebral Adquirit de València (Nueva Opción), de 33.587,05 euros, amb la mateixa fi. 


*Material de vídeo disponible en el FTP de la Diputació

Jorge Rodríguez, president de la Diputació
Jorge Rodríguez, president de la Diputació
Mercedes Berenguer, diputada de Benestar Social
Mercedes Berenguer, diputada de Benestar Social
Vicent Sanchís, president de la Fundació ADIEM
Vicent Sanchís, president de la Fundació ADIEM
Antonio Carbonell, president de Caixa Ontinyent
Antonio Carbonell, president de Caixa Ontinyent
La Diputació subvenciona la posada en marxa de 7 vehicles adaptats per a associacions de discapacitats
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet