Versió per a imprimir

La Diputació tanca mandat amb un estalvi en el compte general 2014 de cent cinquanta milions

  • El Ple ratifica el document de l’exercici 2014 amb els vots a favor del Grup Popular, l’abstenció del PSPV-PSOE i de Compromís i el vot en contra d’Esquerra Unida.
Pleno Diputación foto_Abulaila (3)_6.jpg
05/07/2015

El ple de la Diputació de València ha aprovat el compte general de l’exercici 2014, amb els vots a favor del grup Popular, l’abstenció del PSPV-PSOE i de Compromís i el vot en contra d’Esquerra Unida.Així mateix, en la sessió extraordinària del Ple s’ha aprovat l’esborrany de les actes de les sessions anteriors.

 

Igualment, s’han celebrat en la corporació provincial les comissions extraordinàries d’Administració General, carreteres, Cooperació Municipal i Medi Ambient, Cultura, Benestar Social i Economia.En les diferents reunions també s’ha aprovat l’esborrany de les actes de les sessions anteriors.

 

Els presidents de cada sessió van reconéixer el treball que s’ha fet pels integrants de cada comissió i van desitjar sort als diputats que compondran la nova Diputació.

 

Estalvi net de 150,7 milions

 

El compte general de l’exercici 2014 de la Diputació de València presenta un estalvi net de 150,7 milions d’euros, superior als 127 milions pressupostats eixe any.

 

A més, el document presenta un superàvit o marge d’estabilitat de 71,2 milions d’euros i un nivell d’execució pressupostària del 70%.

 

El resultat pressupostari ajustat (ingressos menys despeses finals) se situa en més de 122 milions d’euros, mentre que el nivell d’endeutament en 51,26%, quan el sostre legal és del 110%.

 

Segons estes xifres, la corporació provincial té capacitat per a endeutar-se, encara que no ho fa des de l’any 2010, i el seu endeutament es reduirà enguany un 50% sobre ingressos corrents, per la qual cosa de seguir la mateixa tendència en dos o tres anys el deute quedarà reduïda a zero.

 

 Així, tot això reflexa la situació d’equilibri i estabilitat pressupostaris de la institució, que permet afrontar el futur amb garanties.

 

El passat mes de maig, el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va confirmar la «bona situació financera de la corporació, que s’ha caracteritzat per una planificació rigorosa de la despesa, com també en el seu control ferm, a més de la disciplina en l’execució pressupostària».

 

El servici d’Intervenció de la corporació està compost per un equip tècnic de professionals de cinc àmbits (economistes, advocats, comptables, experts en números i en control intern), que treballa conjuntament des de fa prop de 20 anys per a aconseguir l’èxit econòmic» de la institució, en el que destaca actualment l’endeutament zero, cap factura en els calaixos i més de 150 milions d’estalvi net el 2014.

 

L’activitat anual del servici econòmic de la Diputació de València es xifra en més de 160.000 seients comptables, la revisió i el pagament de més de 15.000 factures, l’alta de quasi 1.300 projectes d’inversió que controlar, la preparació i abonament de 30.000 ordes de pagament i la tramitació de prop de 90.000 documents comptables, entre altres números.

 

Imelsa

 

Quant a l’empresa pública Imelsa, societat participada al 100% per la Diputació de València, el resultat de l’exercici 2014 reflectix un benefici de 128.178 euros.

 

En esta empresa, a més, es fan anualment auditories per part de companyies independents de prestigi, que recentment han conclòs que és una societat sense deutes (està sanejada des del punt de vista financer) i amb superàvit en els últims set anys.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet