Versió per a imprimir

La Diputació tindrà un paper decisiu en el futur ens gestor de l’Horta de València

  • Així ho ha sol·licitat el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Lluís Ferrando, a la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó en la reunió que han mantingut en la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
foto_Abulaila.jpg
29/09/2016

La vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó s’ha reunit amb el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Lluís Ferrando, en la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a parlar sobre el futur de l’Horta de València i la seua viabilitat.

 

Durant la reunió, Lluís Ferrando ha demanat a la vicepresidenta que la Diputació de València assumisca un paper actiu i  rellevant com a membre del futur ens gestor de l’Horta de València, en el qual també estaran representades les conselleries, els ajuntaments, les associacions agràries i mediambientals, les universitats, el Tribunal de les Aigües i la Séquia Reial de Montcada.

 

Entre les funcions d’aquest ens gestor, està l’elaboració i la gestió del Pla de Desenvolupament Agrari, promoure marques de qualitat, gestionar la guarderia rural i programar i gestionar mecanismes de compensació econòmica per als llauradors de l’horta pel manteniment d’aquest espai hortícola i mediambiental tan excepcional.

 

La vicepresidenta Maria Josep Amigó, que ha contestat positivament la soŀlicitud de Ferrando en nom de la Diputació de València, ha destacat la importància i la necessitat del treball conjunt de totes les institucions pel bé comú de l’horta i per a coordinar polítiques per a dinamitzar-la i potenciar-la.

 

«La conselleria, la Diputació i els quaranta-quatre ajuntaments que formen l’horta històrica, que es vol ordenar i dinamitzar, tenim el mateix objectiu, que és posar en valor l’horta històrica i dinamitzar l’agricultura. Per això la Diputació treballa colze a colze amb els ajuntaments i estem estudiant com ajudar a coordinar les polítiques agràries, que, quan s’aprove definitivament la Llei de l’Horta, volem posar en marxa» —ha dit Amigó. Ha afegit que també té previst reunir-se amb els representants de la Conselleria d’Agricultura «per a seguir aprofundint en la coordinació i el treball conjunts per a dur endavant totes les polítiques agràries, culturals i mediambientals que proposen el PATH i la Llei de l’Horta».

 

El Pla d’Acció Territorial d’Ordenació i Dinamització de l’Horta (PATH) de València està actualment en tràmit d’informació pública i en fase de presentació d’aŀlegacions, i el 23 de setembre les Corts Valencianes aprovaren l’avantprojecte de la Llei de l’Horta. Aquestes dos normatives són dos ferramentes fonamentals perquè l’Horta puga llaurar-se un futur digne i les generacions futures en recullen els fruits.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet