Versió per a imprimir

La Diputació treballa per a reobrir la carretera de Cortes de Pallás este cap de setmana

  • Els tècnics de la Corporació provincial certificarán el divendres que la neteja d'enderrocs garantix la reapertura de la carretera amb condicions de seguretat
  • El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, explica que Iberdrola col.locará pantalles dinàmiques en la vessant afectada; amb estes pantalles i les que va instal.lar la Diputació es garantirà la seguretat de tot el perímetre
Imagen
07/12/2016

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, s'ha reunit hui amb els tècnics de la Diputació de València e Iberdrola i responsables de l'Ajuntament de Cortes de Pallás per a analitzar els treballs dirigits a reobrir la carretera d’accés al municipi, tallada al tràfic des del dilluns a causa dels despreniments d'enderrocs provocats per les últimes pluges.

 

Després de les avaluacions de hui, divendres que ve els tècnics de la Corporació provincial tornaran a examinar el terreny i esperen certificar la reapetura de la CV-428 este mateix cap de setmana. La via permaneix tallada al tràfic per precaució, encara que està en servei per si qualsevol vehicle d’emergencies tinguera que accedir o eixir del municipi.

L'objectiu de la reunió de hui, tal com ha explicat Seguí, ha sigut “avaluar la situació, analitzar les actuacions que s'estan realitzant de manera imminent, així com les que s'executaran amb caràcter definitiu perquè es fixe el vessant i es protegisca la carretera. Així, els primers treballs que s'estan realitzant se centren en el sanejament de la zona del despreniment, que consisteixen en tirar tot el material solt al camí d’Otonel.

 

Quan els alpinistes acaben de tirar tots els enderrocs, es netejarà la carretera. Divendres que ve està previst que finalitzen els treballs i seran els tècnics de la Diputació de València els qui certifiquen que es pot restablir la plena circulació.

 

A més, en la reunió mantinguda aquesta vesprada, s'ha acordat que l'empresa Iberdrola instal·le pantalles dinàmiques que protegisquen la carretera de possibles caigudes de pedres provocades per forts temporals, com els d’estos dies. D'esta manera, remarca el diputat provincial, “s'assegura tot el perímetre del vessant per a evitar que qualsevol altre episodi de pluges afecte a l'estat de la carretera”. 

Per a finalitzar les actuacions consensuades en la trobada, s'ha acordat que es va a fixar la zona on han caigut els enderrocs mitjançant bulons, formigó projectat i drenatges. Tot açò, a càrrec de l'empresa energètica. La Diputació, per la seua part, mantindrà la seua paraula de seguir invertint en l’accés a Cortes i controlar l’evolució de la muntanya, per tal de garantir la seguretat en la zona.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet