Versió per a imprimir

La Diputació triplicarà la seua col·laboració amb la Generalitat fins als 20 milions d'euros en 2020

  • Toni Gaspar i Ximo Puig s'emplacen a gener, una vegada aprovats els respectius pressupostos, per a concretar la destinació dels fons amb càrrec als romanents, que en 2019 sumen 7,8 milions
  • Gaspar anuncia que els recursos de la Diputació de València gestionats mitjançant el sistema del Fons de Cooperació Municipal es duplicaran i ascendiran a 40 milions d'euros
Imagen
18/11/2019

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, han acordat este dilluns, després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat, triplicar la col·laboració de la corporació provincial amb l'Administració autonòmica. Així, la corporació provincial té previst destinar en 2020 la quantitat de 20 milions d'euros, amb càrrec als romanents del present exercici, una xifra que quasi triplica els 7,8 milions destinats enguany.

 

Totes dues institucions, que es troben en procés d'aprovació dels seus pressupostos, s'han emplaçat a una nova trobada el mes de gener, una vegada ratificats els seus respectius comptes, per a concretar el marc d'actuació i el repartiment sectorial de les aportacions.

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el seu agraïment a la disposició del responsable de la corporació provincial d'incrementar la col·laboració amb l'Administració autonòmica: "L'enteniment i el treball coordinat entre administracions és un factor clau en la millora dels serveis que reben els ciutadans i la capacitat de donar una millor resposta a les seues necessitats".

 

Per part seua, el president de la Diputació, Toni Gaspar, ha subratllat que "amb esta col·laboració s'emporta a la pràctica l'aposta de totes dues institucions pel municipalisme, posant a la disposició dels ajuntaments més recursos i més autonomia per a planificar els seus projectes locals. En definitiva, fer realitat la majoria d'edat dels municipis i ajudar al seu torn a simplificar la càrrega administrativa entre ajuntaments i Diputació".

 

Fons de Cooperació Municipal

 

Així mateix, el president de la Diputació de València ha sol·licitat al president de la Generalitat la convocatòria d'una reunió de la comissió de seguiment del Fons de Cooperació Municipal per a abordar la injecció de 20 milions addicionals de la corporació provincial a esta iniciativa conjunta de totes dues institucions, de manera que l'aportació total de la Diputació será de 40 milions d'euros l'any vinent.

 

El Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana té per objecte garantir la suficiència financera de les entitats locals de la Comunitat i potenciar la seua autonomia local sobre la base del principi de subsidiarietat, mitjançant el finançament global de la seua activitat.

 

Este Fons, gestionat per la Generalitat, promou l'equilibri econòmic dels ens locals de la Comunitat i la realització interna del principi de solidaritat, a fi de contribuir al fet que els diferents nuclis i entitats de població compten amb la dotació adequada per a la prestació dels serveis de competència local.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet