Versió per a imprimir

La Diputació ultima la transferència del vessant sanitari de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera a la Conselleria

  • El president, Jorge Rodríguez, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, treballen per a fer efectiu l’acord amb la Generalitat al llarg d’enguany
  • En paral·lel, l’àrea de Berenguer manté els contactes amb la Conselleria de Polítiques Inclusives que dirigeix Oltra, per a que reserve espai en les seues instal·lacions als malalts de llarga estada
Imagen
17/04/2017

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, intensifiquen el treball per a transferir, al llarg d'enguany, el vessant sanitari de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera a la Conselleria de Sanitat que dirigeix Carmen Montón.

 

L'acord aconseguit amb la Generalitat s'emmarca en la línia de col·laboració institucional entre ambdues administracions, i respon a la intenció de Rodríguez de que cada institució se centre en les competències que li corresponen per a “ser més eficients”. L'objectiu final és que el Psiquiàtric de Bétera acabe formant part de la xarxa sanitària autonòmica i que siga la Conselleria la que gestione el dia a dia d'aquest hospital a través del Consorci de l'Hospital General.

 

D'esta forma, Jorge Rodríguez pretén convertir en fets la idea de que existisca un repartiment competencial just i raonable que evite el caos i les duplicitats en la gestió i incremente l'eficiència de l'administració pública. En el cas de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, es tracta de “dignificar l'atenció sanitària, fent un pas més en aqueix camí que varem començar a recórrer eliminant el copago i que continuarem amb els canvis en l'adreça i el model de gestió perquè Bétera no siga mai més un aparcament de malalts”.

 

Obsessionats amb l'eficiència

 

L'obsessió tant del president com de la diputada de Benestar és seguir treballant a la recerca de l'eficiència, i per a açò portaran al ple de la Diputació la forma jurídica per a transferir el model assistencial de Bétera a la Generalitat. En aqueix full de ruta, des de l'inici de la legislatura, tant Mercedes Berenguer com Jorge Rodríguez han mantingut diferents reunions amb la Conselleria de Sanitat i també amb la d'Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix Mónica Oltra, a la qual els responsables de la Diputació han demanat col·laboració per a acollir en les seues instal·lacions als malalts de llarga estada del Psiquiàtric de Bétera, la situació mèdica dels quals recomana l'atenció en residències.

 

Mercedes Berenguer explica que la intenció de la nova Corporació provincial “ha sigut des del primer moment convertir l'Hospital de Bétera en un centre de mitja estada orientat a la rehabilitació, per a pacients que no estiguen més d'entre 6 i 8 mesos en aquestes instal·lacions”, que és el que se segueix treballant amb la Generalitat perquè el centre passe a formar part de la Xarxa Pública de Salut Mental.

 

Els responsables de la Diputació de València consideren que la transferència de l'Hospital de Bétera a la Conselleria suposarà disposar de contractes i serveis més eficaços i avantatjosos per a les arques públiques, així com millors condicions per al personal sanitari, atès que podrà desenvolupar la seua carrera professional en un horitzó més ampli.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet