Versió per a imprimir

La diputada Isabel García rep el premi Meninas per la seua lluita contra la violència masclista

  • En aquesta quarta edició s'ha premiat la seua labor en l'àrea d'Igualtat de la Diputació amb l'engegada de projectes com la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere i el Feminari
Imagen
19/11/2018

La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha celebrat la quarta edició dels premis Meninas, un reconeixement a professionals que mostren cada dia en els seus treballs el compromís en la lluita contra la violència de gènere. En aquesta edició, la responsable de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, ha rebut aquest reconeixement per la seua labor com a regidora en l'Ajuntament de Xirivella i, sobretot, pel seu treball com a diputada d'Igualtat de la corporació provincial.

 

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat entre els seus mèrits el rol de García com a impulsora i ànima de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, constituïda recentment, així com l'engegada del fòrum de debat feminista ‘Feminari’, que el pròxim mes de febrer celebrarà la seua quarta edició. “Amb la seua personalitat senzilla i arrolladora ha sumat a moltes persones a aquesta lluita per la Igualtat”, ha destacat Fulgencio.

 

Isabel García, per la seua banda, ha afirmat que les persones que es dediquen a la política tenen la capacitat de transformar la vida de les persones. “Utilitzem aquesta energia per a acabar amb les desigualtats, especialment amb la major d'elles, la violència de gènere”, ha subratllat la diputada, que ha agraït al seu equip i al govern de la corporació provincial el suport per a poder dur a terme projectes i polítiques que tenen com a objectiu la Igualtat real de gènere.

 

Arran de l'arribada d'Isabel García i l'actual equip de govern a la corporació, la Diputació de València compta amb un àrea d'Igualtat, per primera vegada en quasi 200 anys d'existència. D'aquest departament va nàixer el primer Pla d'Igualtat, una dècada després que entrara en vigor la llei que obligava a les administracions a comptar amb un. Entre els objectius d'aquest pla, aprovat per unanimitat en el ple, destaca la promoció de l'equilibri en la participació de les dones i els homes en tots els àmbits de l'organització i la incorporació dels valors i els principis de la Igualtat en la cultura i gestió de la Diputació.

 

Entre les actuacions dutes a terme per l'àrea d'Igualtat que dirigeix Isabel García destaquen igualment les mesures aportades al Pacte Autonòmic contra la Violència de Gènere; l'organització dels premis Celia Amorós en reconeixement al treball de persones i col·lectius contra la violència de gènere; la creació del Feminari, que reuneix a les veus més autoritzades del feminisme; i la formació a policies i personal tècnic dels ajuntaments en matèria d'Igualtat.

 

Altres premiats

 

La Delegació de Govern també ha reconegut a altres professionals de la Comunitat la seua labor en la lluita contra aquesta xacra social. Carmen Alborch ha rebut a títol pòstum el premi per tota una trajectòria vital bolcada en la defensa de la Igualtat. La psicòloga Beatriz Martínez Garrés ha sigut premiada per la seua labor en la recuperació integral de les dones víctimes i els seus fills. La també psicòloga Reyes Santamaría ha rebut el premi en reconeixement a una llarga trajectòria en la protecció de les dones, destacant la creació de la tercera casa d'acolliment d'Espanya, a Castelló.

 

Un altre dels guardons ha sigut per a l'inspector cap de la Policia Nacional, Francisco Javier Márquez Moreno per la seua trajectòria en prevenció, protecció i assistència a les dones víctimes a Alacant. I finalment, al capità de la Guàrdia Civil José Ángel Millán i al tinent Jesús Capilla, pel seu compromís professional amb la lluita contra la violència masclista.

 

La diputada Isabel García recibe el premio Meninas por su lucha contra la violencia machista
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet