Versió per a imprimir

La diputada Pilar Sarrión visita els nous centres de ADIEM i AFAO a Ontinyent renovats amb ajuda de la Diputació

  • La responsable de Benestar Social ha recorregut les noves instal·lacions de les dos associacions, acompanyada per l'alcalde Jorge Rodríguez i el també diputat provincial Joan Sanchis
Imagen
06/04/2021

La diputada de l'àrea de Benestar Social i Qualitat Democràtica, Pilar Sarrión, ha visitat este dimarts a Ontinyent les noves instal·lacions d’ADIEM i AFAO, associacions amb les quals col·labora la Diputació de València a través de l'àrea que dirigix Sarrión. Acompanyada per l'alcalde, Jorge Rodríguez, i el també diputat provincial Joan Sanchis, la responsable d'assumptes socials de la corporació provincial ha destacat el paper que exercixen les associacions locals en l'atenció sociosanitària del municipi i la comarca.

 

Pilar Sarrión ha visitat primer el rehabilitat centre de dia d’ADIEM, amb la qual l'àrea de Benestar col·labora amb una subvenció anual, per a desplaçar-se després fins al nou local d’AFAO al carrer Gaspar Blai Albuixech, un espai construït amb una ajuda de 300.000 euros de la Diputació, una mica més de la meitat del cost d'estes instal·lacions de l'Associació de Familiars, amics i amigues de malalts d'Alzheimer i altres demències.

 

Abans de la visita als centres, la diputada i l'alcalde mantenien una reunió de treball on també participaven el diputat Joan Sanchis; les regidores Natàlia Enguix i Paula Soler; el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el president d’ADIEM, Vicent Sànchis. Després d'esta trobada, Sarrión avançava als mitjans de comunicació que la Diputació de València, l'Ajuntament d'Ontinyent i Caixa Ontinyent estan treballant en noves línies de suport a les entitats sociosanitàries del municipi, amb “l'objectiu d’atendre la ciutadania no sols d'Ontinyent, sinó també de la comarca i de l'àrea de salut, i arribar on a vegades les administracions no poden arribar”.

 

Jorge Rodríguez ha agraït a Pilar Sarrión la visita “per a conéixer de primera mà com repercutixen els diners que aporta la Diputació en la ciutadania" i ha destacat la importància dels nous centres que se sumen a l'extens conjunt d'infraestructures sanitàries amb les quals compta la ciutat.

 

780 metres quadrats de noves infraestructures socials

 

Els dos nous centres sumen 780 metres quadrats de noves infraestructures socials en la capital de La Vall d'Albaida. El nou Centre de Dia de Malalts Mentals d'Ontinyent és un local de 400 metres quadrats cedit per Caixa Ontinyent al carrer Sant Ignasi, on s'han portat a terme unes obres de reforma i adequació per import de 230.000 euros, dels quals 150.000 euros han sigut finançats per l'Ajuntament d'Ontinyent. En ell es pararà atenció i es duran a terme programes de foment de l'autonomia per a 15 persones, atenent els paràmetres determinats per l'autoritat sanitària.

 

Quant al nou local cedit per l'Ajuntament a l'Associació de Familiars i Amics dels Malalts d'Alzheimer (AFAO) al carrer Gaspar Blai Albuixech, ha suposat una inversió global de 588.000 euros entre compra del local, obra, equipament i millora dels accessos, 300.000 dels quals han sigut aportats per la Diputació de València. L'espai presta servei des de setembre a un centenar de persones usuàries, i està situat en l'antiga Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 metres quadrats adquirit per l'Ajuntament que era propietat de l'Hospital de Beneficència, i del qual es destinen 380 metres quadrats per a AFAO, quedant la resta disponible per a altres usos.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet