Versió per a imprimir

La Fe, l’associació Alanna, Julia Sevilla i l’Ajuntament de Picassent, premis Celia Amorós 2018

  • L'acte de lliurament d'aquest reconeixement de la Diputació a la lluita contra la violència de gènere tindrà lloc a mitjan novembre
Imagen
28/09/2018

La comissió per a la sensibilització contra la violència de gènere de l'hospital La Fe de València, l'associació Alanna, l'Ajuntament de Picassent i Julia Sevilla són els guanyadors dels Premis Celia Amorós 2018, convocats per la Diputació de València, a través de la seua àrea d'Igualtat, per a reconèixer el treball de persones, col·lectius i ens públics en la lluita contra la violència de gènere.

 

La Diputació lliurarà a mitjan novembre uns guardons que per tercer any consecutiu premien el treball i la sensibilització contra aquesta xacra social d'ens i persones que en la seua vida professional o personal aporten actituds positives i recursos per a l'eliminació de la violència contra les dones.

 

En la present edició, la comissió d'expertes d'Igualtat de la corporació provincial, integrada per dones de diferents àrees de gestió de la Diputació, tècniques d'Igualtat de diferents municipis i altres organismes com la Universitat de València, la Policia Local, amb el Grup GAMMA, i col·lectius socials o ONG’s com a Caves i la Fundació ANAR, ha seleccionat el de l'Hospital La Fe com a millor projecte de sensibilització; la implicació de Picassent i Alanna en les categories d'ajuntaments i associacions i la labor de Julia Sevilla, la primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya i primera lletrada en Els Corts.

 

Comissió de la Fe

 

La Diputació ha reconegut a l'hospital La Fe de València per la seua labor de sensibilització contra la violència de gènere, a través d'una comissió creada a iniciativa del propi personal del centre. Un òrgan integrat per professionals de diferents àmbits (docència, escola d'infermeria, recursos humans, assistència sanitària, prevenció de riscos laborals i comunicació) amb l'objectiu de formar i sensibilitzar al personal per a la detecció de possibles casos de violència de gènere.

 

Actualment, en el centre sanitari s'han establit estratègies de col·laboració entre la Policia Local i els centres de salut del departament de la Fe per a la derivació primerenca de casos detectats. Quan la dona acudeix a un centre de salut i es detecten indicis que puga donar-se una situació de violència de gènere, es procedeix a la comunicació al grup GAMMA de la Policia Local, perquè els agents acompanyen a la dona i realitzen les gestions oportunes amb el presumpte agressor.

 

Alanna, 16 anys de lluita

 

L'associació Alanna va ser creada en 2002 i està integrada per professionals formades en intervenció social i amb inquietuds per la inclusió social de les dones més vulnerables de la nostra societat: les víctimes de violència de gènere i les minories ètniques.

 

Alanna té com a missió contribuir al desenvolupament d'una societat inclusiva, sostenible i igualitària, realitzant programes locals que afavorisquen la inclusió social dels col·lectius més vulnerables, principalment dones, menors i famílies, i col·laborant amb el teixit social, polític i empresarial en la lluita contra l'exclusió social.

 

Julia Sevilla, incansable pionera

 

La corporació provincial ha decidit premiar la labor de Julia Sevilla, la primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya i la primera lletrada en Els Corts. Sevilla també ha sigut adjunta al Síndic de Greuges quan es va constituir en 1993. Dins de la seua participació en la societat civil ha col·laborat, entre unes altres, amb la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat i l'Associació Valenciana de Juristes Demòcrates.

 

Sevilla és la precursora en l'acadèmia espanyola dels estudis constitucionalistes amb perspectiva de gènere. Entre les seues incomptables contribucions cal destacar les que fan esment a dones i ciutadania, democràcia paritària, gènere, constitució i estatuts d'autonomia, dones en la legislatura constituent i dones parlamentàries.

 

Picassent com a referent

 

Finalment, el municipi de Picassent va iniciar les seues polítiques d'Igualtat en 1989 amb motiu de la commemoració del 8 de març. Des d'aqueix moment es van iniciar tasques específiques en suport de les associacions de dones existents i es van crear unes altres, al mateix temps que es van impulsar publicacions de foment de la Igualtat. Com a conseqüència d'aquests primers treballs, en 1992 es va crear la Regidoria de la Dona i en 2006 va nàixer el Servei d'Atenció a la Dona de Picassent.

 

En l'actualitat, Picassent compta amb un grup de teràpia i creixement personal i emprèn campanyes de sensibilització amb una gran difusió en els espais públics, els comerços municipals, la web municipal i les xarxes socials, a més de coordinar les accions de totes les àrees de gestió del consistori sobre la base de la Igualtat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet