Versió per a imprimir

La Federació de Pilota Valenciana presenta els Circuits femenins de Raspall amb el suport de la Diputació

  • Isabel García, diputada de Joventut, Esports i Igualtat: “El gran treball de la Federació és admirable i ha de seguir aquest camí, defensant les nostres tradicions i reivindicant el paper de la dona en tots els estaments de la pilota valenciana”
Imagen
15/09/2016

La diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, ha participat en la presentació dels dos Circuits Femenins de Raspall, el sub-18 i el sub-23, de la Federació de Pilota Valenciana. “El gran treball de la Federació és admirable i ha de seguir aquest camí, defensant les nostres tradicions i reivindicant el paper de la dona en tots els estaments de la pilota valenciana”, ha assenyalat la diputada provincial.

En els Circuits de raspall femení d'aquesta temporada competiran un total de 24 jugadores procedents de huit clubs: Moixent, Beniarbeig-El Verger, Borbotó, Alquería Asnar, Beniparrell, Tavernes Blanques, Montserrat i Rafelbunyol. Totes elles han entrenat en les jornades de perfeccionament organitzades per la Federació de Pilota Valenciana sota la supervisió dels tècnics de les escoles de tecnificació de la modalitat.

En aquesta primera edició jugaren sis equips en cada competició, que estaran dividits en dos grups de tres equips, on jugaren tots contra tots. La primera fase es disputara íntegrament en el trinquet d'Alcàsser. Durant el mes de setembre, els dimecres es jugarà la competició sub-18 i els dijous la competició sub-23. El millor equip de cada grup disputara la gran final, en ambdues categories, el 8 d'octubre en el trinquet de Pelayo.

En la presentació s'han donat a conèixer els equips que disputaren aquesta edició, on hi ha jugadores amb un gran nivell com a prova la seua participació en les últimes temporades en les competicions d'oficials.

 

En el “I Circuit sub-18 de raspall femení”, en el grup A, jugaren els equips integrats per: 

- Marta Martínez de Tavernes Blanques i Cristina Ortega de Petrer.  
- Nerea Sánchez de Moixent i Ainhoa García de Beniarbeig. 
- Ana Sanchis de Valencia i Noelia Esparza de Beniparrell.


En el grup B, jugaren els equips integrats per: 

- Erika Boti de Alquería Asnar i Júlia Costa de Beniparrell. 
- Lucía Díaz de Beniparrell i Fanni Mas de Beniarbeig. 
- Aida Vila de Moixent i María Fernández de Beniparrell.


En el “I Circuit sub-23 de raspall femení”, en el grup A, jugaren els equips integrats per: 

- Ana Puertes de Beniparrell i Paula Cuenca de Tavernes Blanques. 
- Joana Martínez de Tavernes Blanques i Myriam Vidal de Alquería Asnar. 
- Anabel Castello de Tavernes Blanques i Amparo Martí de Moncada.


En el grup B, jugaren els equips integrats per: 

- Mar Giménez de Bicorp i Eva Martínez de Rafelguaraf. 
- Mónica Moya de Massamagrell i Noelia Puertes de Beniparrell. 
- Andrea Bosch de Montserrat i Victoria Diez de Valencia.


L'entitat que aporta més jugadores és Beniparrell, amb sis participants, quatre en el sub-18 i dos en el sub-23. L´Horta Sud, per la seua banda, és una referència en la promoció femenina com ve demostrant des de 2007, any en el qual van començar les competicions de les dones. Aquesta temporada és el club que més equips i jugadores aporta a el “XVIII Autonòmic de parelles de raspall-Trofeu Diputació de València”, amb nou equips i més de 20 jugadores. 

A més de la diputada provincial, l'acte també ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l'Àrea de la Dona de la Federació de Pilota Valenciana, Ana Belén Giner, qui va agrair el suport de la Diputació de València a l'esport autòcton valencià i va reclamar la importància de “promocionar la pilota entre les dones i estructurar les competicions femenines”. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet