Versió per a imprimir

La Fundació d'Investigació de l'Hospital General aprova el primer pla d'Igualtat de la seua història

  • Les dones suposen el 66,6% de la plantilla de la Fundació, amb presència majoritària en els llocs directius, inclosa la gerència
  • El patronat de la Fundació, presidit per la diputada Mercedes Berenguer, aprova el pressupost previst per a l'exercici 2019
Imagen
18/12/2018

El Patronat de la Fundació d'Investigació de l'Hospital General ha aprovat el pla d'Igualtat de la FIHGUV 2018-2021, el primer en la història de l'organisme, que ha constituït una comissió d'igualtat paritària per a fer complir els objectius del programa, que està alineat amb els plans d'igualtat de la Diputació de València i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

 

“El 66,6% de la plantilla de la Fundació està composta per dones i encara que per volum no està obligada a comptar amb aquest pla, ha sigut voluntat i compromís del patronat comptar amb aquest”, ha afirmat la presidenta del Patronat i diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer.

 

Això es tradueix en el fet que de 42 persones que componen el total de la plantilla 28 són dones. Aquesta tendència a la paritat es veu reflectida també en els òrgans de govern de la Fundació, ja que la seua gerència la presideix una dona, Raquel Gálvez, i compta amb una representació femenina del 47,6% en el Patronat, 57,1% en la Junta de Govern i 42,8% en el Comité Científic.

 

L'esborrany va ser aprovat en la passada reunió del patronat i la Fundació ha obtingut una ajuda pública del Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, en la convocatòria de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats, per la qual es convoquen les ajudes a la petita i mitjana empresa i altres entitats per a l'elaboració i implantació de plans d'igualtat, corresponents a l'any 2018.

 

Pressupost aprovat

 

D'altra banda, el Patronat de la Fundació ha aprovat per unanimitat en sessió ordinària el Pla d'Actuació i el pressupost previst per a l'exercici 2019, que ascendeix a 3.098.953 euros. En el Pla d'Actuació es contemplen projectes d'investigació públics i privats; prestació de serveis; assajos clínics i estudis observacionals; cursos i projectes docents.

 

A més, s'ha donat a conéixer l'informe de l'auditoria de compliment de la legalitat de l'exercici 2017, al qual se sotmet cada any voluntàriament la Fundació d'Investigació de l'Hospital General de València. L'informe confirma que la Fundació compleix amb la legalitat en matèria de personal i en despeses derivades de la contractació externa, així com en la resta de normativa fiscal de la Seguretat Social, jurídica i legal.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet