Versió per a imprimir

La Fundació d'Investigació de l'Hospital General invertirà 100.000 euros per impulsar huit projectes d'investigació

  • La Fundació lliura els seus premis de promoció de la investigació, que reconeixen la tasca d'investigadors incipients
  • La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat que "la investigació en fàrmacs i tractaments reverteix en la millora de la qualitat de vida de les persones"
Imagen
16/03/2017

La Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València (FIHGUV) celebra el lliurament dels seus premis a la investigació en els quals poden participar tots els professionals de l'Hospital General de València i dels seus 25 centres de salut i centres d'especialitats.

 

Prop de 100.000 euros és la inversió que realitzarà la FIHGUV en els 8 projectes guanyadors que es desenvoluparan durant aquest any al Departament de Salut-València Hospital General. L'obesitat infantil, la repercussió de l'exercici físic en pacients crònics, el diagnòstic i tractament del càncer de mama, del melanoma metastàsic, del limfoma, el bacteri estafilococ auri als pòlips nasals i la caracterització de l'artèria pulmonar mitjançant imatge són els temes principals dels projectes guanyadors.

 

Julio Álvarez, Alejandra de Andrés, Alejandro Bernalte, Roberto Macía, Raquel Rodríguez, Eva Rumiz i Miriam Torrecillas són els investigadors principals dels sis projectes que han guanyat els premis de Fundació d'Investigació HGV 2016. D'altra banda, Pilar Ortiz i Carolina Mir són les dues investigadores guardonades pels premis Dr. López-Trigo que també finança anualment la Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València.

 

Aquest any s'han presentat un total de 24 projectes de recerca que han estat valorats de manera anònima pel comitè avaluador dels premis conformat per professionals de diferents àrees i especialitats. Així mateix, els treballs són avaluats per la Comissió d'Investigació Clínica i el Comitè Ètic d'Investigació Clínica del Consorci Hospital General de València.

 

La diputada de Benestar Social i presidenta del patronat de la Fundació, Mercedes Berenguer, ha insistit en la importància d'aquests premis "ja que la investigació en fàrmacs, en mètodes de diagnòstic, en tractaments i en malalties és una inversió que reverteix en el benefici de la qualitat de vida de les persones i la societat en general".

 

"L'objectiu d'aquestes ajudes és promoure la recerca entre els professionals del nostre departament de Salut i especialment impulsar els investigadors incipients ja que en les bases dels premis valorem com a mèrit preferencial que als equips d'investigació s'incloga a residents que puguen emprar aquests projectes d'investigació com a inici de la seua tesi doctoral", explica Raquel Gálvez, gerent de la Fundació.

 

Els premis han estat lliurats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, el director gerent de l'Hospital General, Enrique Ortega, el director d'investigació i docència de l'hospital, José Vicente Bagán i la gerent de la Fundació d'Investigació de l'hospital, Raquel Gálvez.

 

Premis Dr. López-Blat 2016

 

Pilar Ortega García: "Biomarcadors de resposta i seguretat de rituximab en el limfoma no Hodgkin: paper del sistema del complement i de la cinètica de rituximab".

Carolina Mir Sánchez: "Projecte Activa: Avaluació de la repercussió de l'exercici físic sobre el control de les patologies cròniques, la qualitat de vida i la despesa sanitària".

 

Premis Fundació d'Investigació 2016

 

Julio Álvarez Pitti: "Innovant en el tractament de l'obesitat infantil: desenvolupament d'una plataforma i la seua implantació a la clínica".

• Alejandra d'Andrés Gómez: "Implicacions del mammi-pet en el diagnòstic i tractament del càncer de mama. Comparació amb altres proves d'imatge i amb els resultats anatomopatològics ".

Roberto Macía Echevarria i Alejandro Bernalte Sesé: "Determinació de l'expressió de proteïnes reparadores d'ADN, com a marcador predictiu de la resposta al tractament amb anti-CTLA4 i anti-PD1 en melanoma metastàsic".

Raquel Rodríguez López: "Integració de les tècniques òmiques per a la identificació de perfils poligènics de susceptibilitat a obesitat"

Eva Rumiz González: "Caracterització de l'artèria pulmonar mitjançant tomografia de coherència òptica. Estudi traslacional".

• Miriam Torrecillas Muelas: "Estudi de la resposta immunitària innata de l'epiteli sinusal enfront de Staphylococcus aureus en les poliposi nasals".

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet