Versió per a imprimir

La Institució Alfons el Magnànim es converteix en Centre Valencià d'Estudis i Investigació

  • Amb la nova denominació es pretén reforçar el paper de la IAM en el camp de la investigació
  • Vicent Flor: «Els instituts de la IAM seran dirigits per investigadors de primer nivell del món universitari»
22/02/2016

La Institució Alfons el Magnànim (IAM) passarà a anomenar-se també Centre Valencià d'Estudis i Investigació, segons va aprovar el Ple de la Diputació dimarts passat, 16 de febrer.


El director de la IAM, Vicent Flor, va explicar que, amb la nova denominació oficial (Institució Alfons el Magnànim, Centre Valencià d'Estudis i Investigació) volen convertir el Magnànim en un centre d’investigació «de primer orde que coŀlabore amb les principals universitats i centres investigadors i culturals valencians». Així mateix, Flor assegurà que el canvi també es tracta d’«un clar homenatge a la Institució Valenciana d'Estudis i Investigació (IVEI) i una declaració d'intencions de la nostra voluntat de recuperar el paper clau d'aquell organisme com a referent del pensament i la investigació en la societat valenciana».

 

Equilibri entre humanitats i ciències
D'altra banda, el reglament reformat estableix una nova estructura de treball de la institució a través de la creació dels instituts de Ciències Socials i de la Cultura, Ciències Físiconaturals, Humanitats i Patrimoni, i Història.

 

Vicent Flor no va voler donar informació sobre les persones que dirigiran els instituts fins que el nomenament siga oficial, però sí que avançà que seran «investigadors de primer nivell del món universitari amb qui ja havem parlat».

 

En paraules del nou director de l’IAM, aquests instituts «ja no seran organismes unipersonals, com les aules existents fins ara, sinó que hi haurà una direcció que coordinarà l'equip d'investigadors». 


D'aquesta manera, segons Flor, «s'obri la Institució Alfons el Magnànim a tots els camps del coneixement recuperant les ciències socials i les ciències físiconaturals i de la salut, ja que són elements fonamentals per a poder millorar la qualitat de vida de la majoria dels cinc milions de valencians».

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet