Versió per a imprimir

La MICE apropa el cinema educatiu a 20.000 xiquets de les comarques valencianes

  • La diputada d'Educació, Mercedes Berenguer, destaca que aquest tipus d'esdeveniments potencien el llenguatge audiovisual i contribueixen a l'alfabetització de la societat
  • La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) ha projectat unes 300 pel·lícules educatives en sis municipis de les comarques valencianes durant tota la setmana
Imagen
26/02/2017

Uns 20.000 xiquets i adolescents han assistit durant aquesta setmana a les 300 projeccions de pel·lícules educatives que la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), recolzada per la Diputació, ha portat a la ciutat de València i altres sis municipis de les comarques valencianes amb l'objectiu de potenciar el llenguatge audiovisual entre els més joves.


“La societat ha evolucionat moltíssim i els recursos educatius no podien quedar-se arrere, per la qual cosa experiències com aquesta, que potencien el llenguatge audiovisual, contribueixen a l'alfabetització de la societat”, apunta la diputada d'Educació, Mercedes Berenguer.


Berenguer va acudir aquest dijous a l'Auditori de L'Eliana, on van tenir lloc algunes de les projeccions educatives, per a comprovar com aquest tipus d'esdeveniments “estimula al fet que els xiquets i xiquetes òmpliguen les sales de cinema, que és un acte cultural de moltíssima importància”. La diputada d'Educació i Benestar Social també ha participat en la clausura de la MICE aquest diumenge a L'Eliana. 


Després d'unes portes decorades amb les cares dels germans Marx, la sala es trobava efectivament repleta de xiquets, que seguien amb atenció les peripècies subtitulades d'un eriçó –la màgia del cinema fa als animals parlar- en valencià i en anglès.


El professor Rafael Descoll, del Col·legi Helis, considera que el cinema és “hereu del teatre”, i per aquest motiu suposa per als xiquets i adolescents una “finestra oberta al coneixement, a l'aprenentatge, als valors i sobretot, les emocions, que estan a flor de pell”.


Descoll va relatar que l'audiovisual és “fonamental” en l'educació actual i va valorar positivament la utilització d'aquests recursos en les aules, com ell mateix va fer abans de la celebració de la MICE en analitzar amb els seus alumnes el contingut de la pel·lícula ‘Alike’, una de les quals més els ha agradat, segons va comentar.


L'audiovisual permet “acostar-se a un text i inspirar-los a parlar, a poder expressar-se tant oralment com per escrit, i és una eina fonamental per a nosaltres com a docents en l'ensenyament”, ha afegit el professor.


“Experiències com aquesta són benvingudes tant a L'Eliana com en la resta de pobles, i les administracions hem de col·laborar perquè siguen capdavanteres i així enfortir les emocions i els sentiments, que és la millor manera d'educar”, va concloure la diputada Mercedes Berenguer. 
 

*IMATGES DE VÍDEO DISPONIBLES AL FTP DE LA DIPUTACIÓ

Mercedes Berenguer, diputada d'Educació
Mercedes Berenguer, diputada d'Educació
Rafael Descoll, professor del col·legi Helios
Rafael Descoll, professor del col·legi Helios
Salvador Torrent, alcalde de L'Eliana
Salvador Torrent, alcalde de L'Eliana
La MICE apropa el cinema educatiu a 20.000 xiquets de les comarques valencianes
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet