Versió per a imprimir

La nova Diputació rehabilitarà el pont de Fortaleny

  • El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, visita el municipi per a presentar el projecte que la Diputació durà a terme per a rehabilitar aquesta infraestructura emblemàtica
Imagen
24/09/2015

El Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha visitat aquest matí el municipi de Fortaleny per a presentar el projecte que la nova diputació de València durà a terme per a rehabilitar l'emblemàtic pont de Fortaleny, deteriorat pel pas dels anys.

 

L'actuació, que compta amb un pressupost d'uns 3 milions d'euros, té dos parts fonamentals: d'una banda, la rehabilitació de l'estructura del pont, que consistirà en canviar les xapes oxidades per la corrosió; d’una altra,configurar un itinerari de ciclistes i vianants entre sueca i Fortaleny.

 

El pont és una estructura metàŀlica de principis del segle XX que s’ha erosionat i oxidat amb l’aigua, per la qual cosa està en una fase de deteriorament molt avançat. Per això, la infraestructura s’hagué d’apuntalar i es limità el tonatge dels camions que hi circulaven.

 

El diputat ha assegurat que «és una responsabilitat i una obligació que té la nova Diputació amb el pont monumental. El nostre objectiu és donar-li un ús perquè les poblacions es comuniquen perfectament». 

 

D'aquesta manera, el responsable de l'Àrea de Carreteres ha afirmat que les obres de rehabilitació del pont i la seua via de ciclistes i vianants que enllaça Fortaleny amb Sueca seran una realitat el 2016.

 

El diputat ha visitat el pont amb l'alcaldessa de Fortaleny, Juana Clos, l'alcaldessa de Riola, Judith Capellino, i l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit.

 

Les responsables municipals han agraït la implicació de la Diputació en el projecte: «El pont és l'emblema de Fortaleny i estava deteriorant-se. Per a nosaltres és molt important i ens preocupava que poguera arribar a perdre's» —han dit.

 

En aquesta línia, l'alcaldessa de Sueca ha afirmat que el seu municipi està agraït perquè «esta actuació permetrà un turisme de qualitat».

 

Igualment, des de la plataforma reivindicativa de Fortaleny mostren la seua satisfacció amb el projecte. «Estem contents de vore que açò comença a moure's» —afirma Vicent Miragall, membre de la plataforma.

 

Obres

El pont estarà adaptat per a ciclistes i per a persones amb mobilitat reduïda. També comptarà amb unes escales per a poder accedir als camins que circulen en paraŀlel al riu. Per mitjà d'estos camins, connectats per un pas inferior que hi ha davall de l'autovia, els vianants podran situar-se en el costat de Sueca i accedir a la població per camins asfaltats. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet