Versió per a imprimir

La pintora Rosa Torres i l'escriptora Marina Izquierdo reivindiquen, al MuVIM, el paper de la dona en l'art i la literatura

  • El museu de la Diputació de València commemora aquest dimarts el Dia Internacional de la Dona amb una mostra dedicada al treball de l'artista valenciana i una conferència
Imagen
06/03/2017

Amb motiu de les celebracions al voltant del Dia Internacional de la Dona, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), dependent de la Diputació de València, acull aquest dimarts 7 de març la inauguració d'una mostra dedicada a la pintora valenciana Rosa Torres i una conferència que reivindica el paper de la dona en el món de l'art.

 

La jornada arrancarà a les 18:00 hores amb la inauguració de la mostra dedicada a la pintora valenciana Rosa Torres, amb una instal·lació al hall del museu i un espai expositiu dedicat a la presentació del seu treball. El centre museístic dóna així continuïtat al projecte, iniciat el 2016, de reservar aquests espais per contribuir a la visibilització de l'obra d'artistes plàstiques contemporànies.

 

Tal i com ha apuntat Nuria Espí, comissària de l’exposició, «el 7 de març novament la vidriera del MuVIM s'ompli de color; de traços potents que, a través de l'arbre, escenifiquen la força de les arrels i l'impuls de les branques cap al cel per trencar el sostre de vidre que encara pretén limitar-nos a les dones», ha emfatitzat.

 

L'obra de la qual parteix el projecte, i que es podrà veure al hall del museu, Pins vora mar, és un d'aquells «paisatges-finestra» de Rosa Torres amb els quals l'artista s'enfronta a la realitat per tornar-la reinterpretada mitjançant un llenguatge artístic propi, que beu al seu torn dels grans artistes del segle XX als quals escodrinya i reinterpreta passant-los pel seu filtre particular.

 

Un acte que comptarà amb la participació de Rafael Company, director del MuVIM, Nuria Espí, comissària de la mostra, i la mateixa pintora Rosa Torres.

 

Conferència

 

Posteriorment, a les 19:00 hores, al Saló d'Actes del MuVIM tindrà lloc la conferència, Escriptores silenciades. La cultura incompleta, a càrrec de l'escriptora, periodista i docent Marina Izquierdo, autora del llibre 'La mitad silenciada', que opta aquest any als Premis de la Crítica Literària Valenciana en la modalitat de poesia.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet