Versió per a imprimir

La plataforma ‘Connecta València’ de la Diputació es presenta al IV Congrés de Ciutats Intel·ligents de Madrid

  • La plataforma de ciutats intel·ligents de la Diputació ha despertat l’interés d’altres administracions públiques i d’empreses del sector en un encontre que enguany ha estat orientat als territoris intel·ligents
  • Ivan Martí, diputat de Modernització: “La plataforma ‘Connecta València’ permetrà una millor gestió dels serveis per als ciutadans i aconseguir una gestió unificada a nivell intra-municipal i inter-municipal”
Imagen
31/05/2018

La plataforma de ciutats intel·ligents que desenvolupa l’àrea de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica de la Diputació, encapçalada pel diputat Ivan Martí, ha comptat amb una gran acceptació durant la seua presentació al IV Congrés de Ciutats Intel·ligents que es celebra a Madrid. En aquesta edició, l’encontre dedicat a les smart cities ha estat orientat als territoris intel·ligents, i el projecte de gestió intel·ligent del territori que promou la corporació provincial ha despertat l’interés tant d’altres administracions públiques com d’empreses del sector.

 

El Congrés de Ciutats Intel·ligents s’ha celebrat a l’espai La Nave de l’Ajuntament de Madrid i a la seua ponència, titulada “Connecta Valencia, territori intel·ligent i sostenible”, el diputat Ivan Martí ha explicat que l’objectiu d’aquesta plataforma és “dotar d’intel·ligència als serveis municipals i reduir la bretxa existent entre les grans ciutats i les més menudes. Aixó també permetrà una millor gestió dels serveis per als ciutadans i aconseguir una gestió unificada a nivell intra-municipal i inter-municipal”.

 

“La estratègia de ‘Connecta València’ —ha continuat Martí— té com a objectiu de llarg termini la gestió integral de la província com una smart region, per la qual cosa, la Diputació constitueix l’administració més adequada per al seu desenvolupament. A més, és una plataforma que entenem d’una manera totalment col·laborativa, perquè el desenvolupament del projecte es farà de la mà de tots els municipis que vullguen sumar-se a la plataforma que disposa la Diputació”.

 

A la seua intervenció, Ivan Martí ha aprofitat també per assenyalar que actualment ‘Connecta València’ ja compta amb el compromís d’adhesió de diversos ajuntaments valencians com els de Torrent, Paterna i Alzira on es desenvolupen projectes pilot que van des de la gestió intel·ligent dels sistemes d’il·luminació públics, el rec dels jardins municipals, fins al recompte de persones o la mida de la qualitat de l’aire i el soroll.

 

Martí ha detallat que aquest sistema d’smart cities funciona a través de la plataforma Sentilo, una ferramenta de codi obert desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona que respecta l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat, disminueix la dependència respecte al proveïdor i “possibilita la col·laboració amb altres administracions i institucions, la qual cosa afavoreix el repartiment de costos i la possibilitat de reutilitzar els desenvolupaments ja realitzats”. A més, es tracta d’una tecnologia dissenyada per a compartir la informació entre sistemes heterogenis i permet aglutinar informació de distintes fonts.

 

Una vegada llesta la versió final de la plataforma, els distints ajuntaments podran integrar els seus serveis en ella, i cada consistori disposarà de la seua pròpia entitat individual per accedir de manera independent a les dades del seu municipi. Amb la tecnologia seleccionada, cada integració i desenvolupament podrà ser reaprofitat per la resta de municipis i, per tant, estalviar costos i incrementar l’eficiència del sistema.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet