Versió per a imprimir

La residència i centre de dia de Sueca donarà treball a 50 persones i obrirà enguany amb 80 noves places

  • La infraestructura, en la qual la Diputació ha invertit més de 2 milions d'euros, completa un gran complex social per al municipi i la comarca amb 80 noves places i la tercera fase del centre de dia
  • Les diputades Mercedes Berenguer i Pilar Moncho visiten les instal·lacions al costat de l'alcaldessa, Raquel Tamarit, que destaca la col·laboració entre institucions en aquest impuls de la política social
Imagen
07/02/2019

El municipi de Sueca i La Ribera Baixa disposaran enguany de 80 noves places públiques en el gran complex social que obrirà les seues portes en els pròxims mesos després d'una inversió d'una mica més de 2 milions d'euros per part de la Diputació de València, en el marc del programa d'ajudes per a centres socials que s'ha traduït en una desena de projectes en diferents comarques i mig miler de places després de 20 anys de reivindicacions veïnals i familiars. La posada en marxa del centre crearà mig centenar d'ocupacions, segons l'estimació dels responsables locals.

 

La construcció de la residència i la tercera fase del centre de dia, que completa unes instal·lacions que tenen el seu origen en 1985, quan va obrir les seues portes un centre ocupacional que en l'actualitat compta amb 41 usuaris, dotaran a Sueca d'un gran complex per a persones amb diversitat funcional intel·lectual. En total, 120 places públiques repartides entre la residència, el centre ocupacional i el centre de dia, 80 d'elles de nova creació, la meitat d'atenció diürna i l'altra meitat 24 hores.

 

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i la de Turisme i regidora local, Pilar Moncho, han visitat al costat de l'alcaldessa, Raquel Tamarit, i els responsables de les obres unes instal·lacions que podrien estar en funcionament al llarg de l'estiu, encara que tots desitgen poder avançar els terminis per a posar en servei com més prompte millor les 80 noves places d'atenció social.

 

Amb la intenció de concebre un espai “centrat en les persones que l'usaran”, l'arquitecte Vicente Meseguer i el responsable d'Acció Social de l'Ajuntament de Sueca, Antonio Bañuls, han treballat en temps rècord en aquest “projecte de vida” centrat en la “promoció de l'autonomia personal” d'aquests usuaris de 18 i 65 anys que, malgrat els seus diferents graus de dependència, “poden ser independents amb els suports tècnics i personals necessaris”, segons explica el mateix Bañuls.

 

Col·laboració institucional

 

Les diputades Mercedes Berenguer i Pilar Moncho han coincidit a l'hora de destacar que “fruit de la col·laboració entre institucions s'han fet realitat aqueixes inversions en residències i centres de dia que no arribaven des de fa dues dècades, i que ara es plasmen en els pressupostos i es porten avant gràcies a l'esforç tècnic dels ajuntaments”. Aquestes obres ofereixen una eixida a moltes persones amb discapacitat intel·lectual o deficiències cognitives que fins ara es troben en residències privades o a les seues cases”, ha afegit Berenguer.

 

En la mateixa línia s'ha expressat l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, que a més de destacar aqueixa col·laboració institucional per damunt de colors polítics per a portar avant aquests projectes socials de gran envergadura, ha manifestat que amb aquesta actuació “es posa punt i final a molts anys de lluita de les famílies dels usuaris actuals i futurs d'aquests centres”.

 

Les instal·lacions del nou complex social de Sueca comptaran amb llum natural, un sistema de prevenció d'incendis i evacuació equivalent al d'un hospital, tres sales d'estar i diverses terrasses. Els diferents mòduls estan connectats internament o per una pèrgola exterior, en el cas del taller ocupacional, i disposaran d'una cuina industrial, assistència psicològica i sanitària, gimnàs, zones d'administració i control, vestuaris i habitacions dobles i individuals.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet