Versió per a imprimir

La Safor rep més de 19 milions d'euros de la Diputació en la primera part de la legislatura

  • El president, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, coincideixen en destacar l'aposta per l'autonomia dels municipis i el canvi cap a una gestió “de llums llargues”
  • Entre les actuacions més destacades estan les obres de l'Avinguda de la Mar a Bellreguard i la restauració del pont que connecta Beniarjó i el Real de Gandia, reivindicació històrica dels veïns dels municipis
Imagen
02/08/2017

En l'equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 19.646.740 euros en la comarca de la Safor a través dels diferents plans i línies d'ajuda de la Corporació provincial, que han permès “retornar l'autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides”, en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.

 

En la mateixa línia s'expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que destaca “la fi dels favoritismes en la concessió d'ajudes als ajuntaments”, així com “una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d'aquesta institució”. Amigó posa en valor al seu torn la col·laboració entre administracions que ha acabat amb la confrontació d'antany, i Rodríguez reforça aquests principis del nou model de gestió rebutjant el curtplacisme i “posant en pràctica la política de llums llargues que ens permeta engegar projectes necessaris per a les comarques valencianes”.

 

En concret, en els dos últims anys la Safor ha rebut 8.467.436 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 6.542.745 euros en 2015 i 1.924.691 euros en 2016; 3.125.652 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS); 3.155.844 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); 869.997 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 305.895 euros del Pla d'Ocupació; i 3.721.916 del Fons de Cooperació Municipal.

 

Millora de la seguretat vial i respecte al medi ambient

 

Aquesta inversió ha permès el desenvolupament de projectes com la reforma de la passarel·la de vianants ‘Sender Blau’ a Gandia, a través d'una subvenció de 125.000 euros inclosa dins del Pla d'Infraestructures Turístiques del Patronat de Turisme de València. Aquesta reforma respon al model turístic promogut per la Corporació provincial, desenvolupant actuacions que promoguen hàbits de vida saludables, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat.

 

Altres de les mesures destacades en la comarca han sigut les obres de l'Avinguda de la Mar del municipi de Bellreguard per a millorar l'accessibilitat i seguretat vial, amb una inversió de 228.000 euros, i la restauració del pont que connecta Beniarjó i el Real de Gandia, reivindicació històrica dels veïns dels municipis.

 

A més, els plans provincials han deixat en la comarca desenes d'obres de millores de carrers i camins, bàsicament d'asfaltat i accessibilitat; l'adequació d'edificis públics i zones verdes; la rehabilitació de patrimoni; la modernització de les xarxes d'aigua potable i nous equipaments en zones i instal·lacions esportives. Actuacions que en molts casos venien reclamant els veïns durant anys i que, en tots els casos, milloren els serveis i la qualitat de vida de les persones.

 

“Hem posat més recursos que mai al servei dels municipis, eliminant l'arbitrarietat i l'opacitat”, ha assenyalat la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, qui ha afegit que “vam governar amb visió de país, col·laborant amb el Consell per a impulsar polítiques conjuntes i millorar la gestió dels recursos públics”.

 

Per al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquesta aposta per reforçar l'autonomia d'alcaldes i alcaldesses i donar continuïtat a les polítiques municipalistes que la institució ve aplicant des de juliol de 2015, amb més de 200 milions d'euros invertits en les comarques valencianes, suposa també un “increment de la responsabilitat a l'hora de decidir a què es destinen aquestos recursos, enfront dels plans teledirigits que hem desterrat d'aquesta institució”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet