Versió per a imprimir

La Societat Artístico Musical de Picassent s'alça amb el primer premi i esment d'honor de la Secció primera del Certamen de Bandes Diputació de València

  • Les bandes que han obert la 41 edició del certamen han estat la Unió Protectora Musical de Vallada, la Societat Protectora Musical la Lira d’Alfarp i la Societat Artístico Musical de Picassent
  • L'Àrea de Cultura de Diputació està emetent en directe el certamen a través de www.dival.es i pot seguir-se a través de facebook i twitter -@dipvalencia i @BandesDival-, amb l'etiqueta #bandesdival
Imagen
13/05/2017
La Societat Artístico Musical de Picassent s'ha alçat amb el màxim guardó de la Secció Primera del Certamen de Bandes de la Diputació de València, en la qual ha participat al costat de les bandes de Vallada i Alfarp.
 
La presidenta del Palau de la Música i regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha lliurat el guardó als guanyadors, una banda composta per noranta músics que han estat dirigits per Víctor Soria.
 
L'obra obligada en aquesta secció, que han interpretat els tres concursants, ha estat Xàtiva 1707, la ciutat abatuda, obra de David Penadés. A més, cada banda ha interpretat un pasdoble i una obra de lliure elecció.
 
La Societat de Picassent ha triat el pasdoble Sofia Soler de Martínez Gallego, i El jardí d’Hera, de José Suñer, i el jurat ha valorat aquesta participació concedint-los el primer premi i esment d'honor, en obtenir 364,5 punts.
 
La Lira d’Alfarp ha aconseguit també un primer premi, amb 341 punts, per la seva interpretació del pasoboble El Pintor d'Hugo Chinesta, i, El Colós (Simfonia núm. 4, 1er, 2º i 4º moviments), de Ferrer Ferran, sota la direcció d'Hugo Chinesta.
 
Els de Vallada també han aconseguit un primer premi, en obtenir 334,4 punts, després de la seva participació amb el repertori format amb el pasdoble Giraldillo de Pascual Peris i el Miraculum de Martínez Gallego, sota la batuta de Sergio Navarro. Durant la deliberació del jurat, ha tingut lloc l'actuació de la Unió Temporal de Músics de València com a banda convidada.
 
Nous premis
 
Totes les bandes participants reben una quantitat estipulada pel fet de participar en el certamen. A això s'afegeix el premi en metàl·lic que reben les bandes guanyadores de cada secció i un premi de màxim valor, que s'ha establert aquest any, que consisteix en l'ajuda de l'Àrea de Cultura perquè els guanyadors de les seccions d'Especial i Primera programen un concert, preferentment a l'estranger.
 
El premi per alçar-se amb la victòria de cadascuna de les categories és participar al programa “València és música”, que va a donar l'oportunitat a les bandes guanyadores de cada secció de gravar un audiovisual que la Diputació distribuirà als mitjans de comunicació, amb l'objectiu de promocionar les societats musicals i el patrimoni cultural valencià. D'altra banda, les guanyadores de totes les categories participaran en el certamen autonòmic de bandes de música. En el cas de la Secció Primera, serà la Societat de Picassent la seleccionada.
 
Emissió en directe a través de portals web i televisions locals
 
El 41 Certamen de Bandes està sent retransmès en directe des del Palau de la Música de València, des de les 10:00, a través de www.dival.es, la web de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, portals i webs de les societats musicals participants, ajuntaments, televisions locals amb plataforma on-line i diferents mitjans digitals, generalistes i especialitzats, de tota la província.
 
En properes dates, les televisions de tota la província emetran en diferit aquesta producció audiovisual en funció de les seves graelles de programació. El senyal, que està conduïda des d'un set en directe amb entrevistes i reportatges, pot seguir-se a través de dispositius mòbils convencionals, facebook i twitter -@dipvalencia, @BandesDival-, amb l'etiqueta #bandesdival
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet