Versió per a imprimir

La versió itinerant de la 'Modernitat Republicana' del MuVIM arriba a l'Eliana

  • Xavier Rius: «Aquesta exposició fa justícia amb la difusió de l’estètica i els valors d’una època de la nostra història recent»
  • L'exposició s'exhibirà en aquesta localitat del Camp de Túria fins el proper 23 d'abril i mostrarà els llenguatges artístics d'un dels períodes històrics més efervescents a través de 47 rèpliques d'obres de Renau, Dubón o Artur Ballester, entre d'altres
Imagen
28/03/2017

Després de l'èxit de l'exposició La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942) que el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) va dedicar l'any passat a l'efervescència artística valenciana de l'època republicana —i l'impacte que les seues aportacions estètiques rupturistes varen tenir en el camp de l'art i el disseny—, el museu de la Diputació de València ha preparat ara una versió itinerant de la mostra que s'inaugurarà, aquest dijous, a les 19:30 hores, al Centre Sociocultural de l'Eliana, iniciant així el seu periple pels municipis de les comarques de València. A l'acte d'inauguració participarà el director del MuVIM, Rafael Company, i el comissari de la mostra, entre d'altres.

 

L'exposició es compon, en aquest format itinerant, d'un total de 47 rèpliques d'obres originals creades entre el 21 d'abril de 1931 i l'1 d'abril de 1939, és a dir, des de la proclamació de la República i fins a la fi de la Guerra Civil.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha incidit en que mitjançant aquestes itineràncies «aconseguim descentralitzar l’activitat cultural de la institució i portar-la fins els nostres municipis», alhora que també possibilita «projectar i posar en valor la tasca que desenvolupen els diferents museus i centres expositius de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València», ha apuntat.

 

A través d'una acurada selecció de cartells i obres d'artistes com Artur Ballester, Teodoro Andreu, Josep Renau o Luis Dubón, la retrospectiva planteja un recorregut que transita de forma paral·lela pels avatars de la història social i política dels anys 30 i, especialment, pels de la fecunda història dels llenguatges artístics i l'estètica del moment.

 

El projecte expositiu Estètica Republicana a València. Innovacions i pervivències (1931-1939) —nom que rep la mostra en la seua versió itinerant—posa una vegada més de manifest la voluntat i l'esforç de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València per apropar al públic el riquíssim patrimoni bibliogràfic, documental i artístic custodiat a la corporació provincial. No gratuïtament, gran part de les obres originals varen ser cedides en el seu moment per l'Arxiu General i Fotogràfic i el Servei de Patrimoni de la institució.

 

El MuVIM, amb aquesta versió itinerant de l'exposició ofereix de nou la possibilitat de conèixer millor una etapa crucial de la nostra història a través de la mirada artística, però també política i social. De fet, parlem d'una època especialment turbulenta en què l'art es va posar a disposició i va ser emprats per diferents idees i ideals polítics d'un o altre signe, com la mostra posa de manifest.

 

L'exposició, que es podrà visitar al Centre Sociocultural de l'Eliana fins el proper 23 d'abril, recorrerà altres centres culturals i espais expositius al llarg dels propers mesos. La propera parada serà Oliva en el mes de maig.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet