Versió per a imprimir

La visió més humana i social protagonitza la nova temporada del MuVIM

  • El Museu de la Diputació de València presenta per al 2013 una àmplia varietat d’exposicions sobre les diferents cultures de l’ésser humà i activitats didàctiques relacionades
  • Joan Gregori, director del MuVIM: «Intentem que siga una programació més integrada, amb conjunts temàtics que es puguen analitzar des de diferents òptiques»
03/02/2013

 

El Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) acull per a la seua nova temporada una àmplia jornada d’exposicions itinerants i activitats didàctiques en què el forma de vida, la història i la visió d’altres cultures marcaran tot enguany.

 

Joan Gregori, director del museu, ha destacat que «per al 2013 s’ha creat una programació més integrada, amb conjunts temàtics que puguen analitzar-se a partir de les exposicions, cicles de cine, tallers didàctics, jornades i congressos».

 

La programació del 2013 es va iniciar el passat 17 de gener amb la inauguració de les exposicions «Reflexions del cel, meditació en la terra» i «La tipografia en el segle xix i la impremta de Blai Bellver», en les quals es mostra la personalitat artística en la caŀligrafia del món àrab i els nous mètodes d’impressió en el disseny gràfic, respectivament.

 

Una segona cita expositiva es va obrir el passat dia 23 de gener amb la presentació de «L’Havana del Flaco» de José García Poveda i «Àsia i Àfrica, calidoscopi de pobles», de la fotògrafa Raquel Abulaila, que romandran en la Sala Parpalló i en el vestíbul del museu fins a final del mes de febrer.

 

Pròximes exposicions

A partir de març, l’exposició «Un univers polièdric» arribarà al MuVIM amb motiu del dia internacional de la dona «en el qual, per primera vegada, tots els espais del museu estaran dedicats a ella», confirmà María Jesús Puchalt, en la presentació de la programació cultural dels museus realitzada a principi de gener. A més, «es tracta d’una coŀlecció centrada en la complexitat de l’univers femení i la mirada de la dona artista», conclogué Puchalt.

 

Els mesos d’abril i maig, l’exposició la protagonitzaran dos animadors valencians, Javier Tostado i Pablo Llorens, que presentaran la tècnica de l’animació a través de la seua coŀlecció «Stop motion don’t stop».

 

El conjunt de cartells emmarcats en «El cartell txec» arribarà al vestíbul del MuVIM durant els mesos d’abril i maig i mostrarà les diferències entre el cine de Txecoslovàquia respecte al d’altres països.  A final d’abril, l’exposició «Cremades» també s’instaŀlarà en la Sala Parpalló fins al pròxim juny, data en què «Les altres fronteres», «Al límit de dos mons: el Xamisme dels pobles de Sibèria» i «Martí Chamni. Perú Castro Prieto» ocuparan tot el museu i aprofundiran en el món dels xamans, els esperits i els bruixots.

 

Després del període estival, «La moguda valenciana en la cultura pop espanyola» recorrerà l’època marxosa de la València dels setanta i els huitanta, des de Bruno Lomas a Nino Bravo, passant per la «Ruta del Bacalao».

 

El mes de novembre, Antonio Orts presentarà la seua exposició «Hidrofonies», en la qual el so i la combinació lumínica jugaran un important paper amb el moviment de l’aigua.

 

Final de temporada

La 5a Edició de Type Directors Club, en la qual es presenta una selecció de llibres i cartells de tot el món, arribarà a final d’enguany junt amb l’exposició dels becats Alfons Roig.

 

La Diputacióde València també comptarà amb un espai d’exposició a principi del 2014, amb una coŀlecció sobre els fons patrimonials que posseïx la institució provincial.

Declaracions de Joan Gregori
Declaracions de Joan Gregori
Programació del MuVIM
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet